Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Affären sprack – nu är han klar för Blåvitt

Alexander Jallow.Foto: BILDBYRÅN
Foto: Bildbyrån / IFK Göteborg

IFK Göteborg har gjort klart med ett nyförvärv.

Högerbacken Alexander Jallow är klar på ett fyraårskontrakt, meddelar klubben på sin hemsida. 

– Jag längtar efter att få spela inför de blåvita supportrarna, säger han. 

Blåvitt har gjort klart med sitt första nyförvärv inför säsongen.

Det är ytterbacken Alexander Jallow som ansluter från Jönköpings Södra. 

– Det känns fantastiskt att det äntligen är klart. Jag har verkligen sett fram emot den här dagen. IFK Göteborg är en storklubb och jag vet att supportrarna är otroligt bra. Jag längtar efter att få höra Snart Skiner Poseidon när jag gör min allsvenska hemmadebut på Gamla Ullevi, säger han.

Affären gick i stöpet i somras

Jallow, som gjorde åtta mål och fyra assist i superettan förra säsongen, var i praktiken klar för Blåvitt redan i somras. Men då gick affären i stöpet i sista stund.

Klubben råkade till och med av misstag publicera nyheten på sin hemsida och spelaren fotograferades i Blåvitts kläder och poserade med Kennet Andersson på en bild som läckte ut. 

– Det var riktigt nära då också, men alla parter blev helt enkelt inte överens den gången. Men nu är alla papper påskrivna och Alexander är vår spelare, säger sportchefen Kennet Andersson.

GT har tidigare berättat att övergången sprack för att Jallows agent plötsligt ville ha avsevärt mer betalt. Nu bekräftar spelaren själv att det var agentens agerande som gjorde att affären blåstes av i sista stund. 

– Ja, det handlade om min förre representant. 

Det sprack på grund av honom? 

– Ja. 

Vad kan du bidra med i Blåvitt? 

– Jag kommer förhoppningsvis att tillföra härlig energi. Jag är ung och ambitiös och väldigt sugen på att komma i gång med träningarna med Blåvitt. 

Vad har du gjort över jul och nyår? 

 – Jag har varit i Stockholm över jul och nyår och kört stenhårt med en personlig tränare. Jag är väldigt sugen på att komma i gång och ser fram emot att lära känna mina nya lagkamrater. 

Kontraktet med Jallow är skrivet över de fyra kommande åren. Han ansluter till Blåvitts trupp veckan som kommer.

– Vi har velat ha Alexander hos oss sedan en tid tillbaka. Med sin redan välutvecklade teknik och snabbhet tror vi att han kan hjälpa oss bli ett bättre fotbollslag samtidigt som vi förhoppningsvis hjälper Alex uppnå den fina potential han besitter. Att han är ung och dessutom ganska ohämmat kan spela på båda sidor är också väldigt fördelaktigt, säger Poya Asbaghi.

LÄS MER: Sanningen bakom den spruckna övergången