Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: IFK Göteborg värvar ny målvakt

Ole Söderberg är klar för IFK Göteborg.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Blåvitt har hittat sin nye andremålvakt.

Ole Söderberg, 30, är klar för IFK Göteborg.

– Göteborg är hemma för mig och att få spela för IFK Göteborg känns riktigt bra, säger han.

Greken Giannis Anestis, 29, är uttalad förstemålvakt i IFK Göteborg och under fredagen meddelade Blåvitt att 22-årige andrekeepern Tom Amos lånas ut till division 1-klubben Utsikten för att få speltid.

Samtidigt berättade sportchef Pontus Farnerud att en ny reservmålvakt var på väg in. 

Han heter Ole Söderberg och är nu presenterad av IFK Göteborg.

– Ole är en rutinerad målvakt som har plockat med sig många intressanta erfarenheter under sin karriär. Jag är säker på att han kommer att komplettera vår befintliga målvaktsstyrka på ett bra sätt och fortsätta utvecklas i vår miljö, säger Farnerud till klubbens hemsida.

Söderberg ansluter till Blåvitt utan övergångssumma.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Ingen övergångssumma

30-årige Söderberg har vuxit upp både i Norge och på Hisingen och spelat i såväl norska som svenska och engelska klubbar. Mellan 2014 och 2018 spelade han i Kalmar FF – en klubb som han återvände till i fjol. 

Nu gick kontraktet med den småländska klubben ut, vilket innebär att Söderberg ansluter till Blåvitt utan övergångssumma.

– Jag har mött Blåvitt hur många gånger som helst genom åren och det är spännande att bli en del av gänget här nu, säger han.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2021 med möjlighet till ytterligare förlängning.

Söderberg i Kalmar FF.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Så är läget i IFK Göteborg

IFK Göteborg har städat ordentligt i truppen efter tolfteplatsen i allsvenskan i fjol.

Anfallarna Sargon Abraham (Degerfors), Christian Kouakou (Sirius) och Alexander Farnerud, mittbackarna André Calisir (grekiska Apollon Smyrnis) och Kristopher da Graca (nederländska Venlo), målvakten Tom Amos (Utsikten) samt mittfältaren Amin Affane har alla lämnat Blåvitt efter den gångna säsongen. GT kunde tidigare under fredagen berätta att mittfältaren Adil Titi lånas ut till Brage kommande säsong.

Dessutom har mittfältaren Hosam Aiesh tidigare aviserat att han gärna spelar någon annanstans nästa säsong.

På pluskontot finns mittbacken Calle Johansson (Falkenberg), uppflyttade talangen Isak Dahlqvist och nu även målvakten Ole Söderberg.