Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Vågar inte tänka på hur vi hade känt då”

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG/STOCKHOLM. IFK Göteborg körde över Djurgården.

Efter två kontringar i inledningen av den andra halvleken gick hemmalaget ifrån till 3-0 mot den guldjagande motståndaren. 

Blåvitt vann matchen och tog sin tredje raka seger.

– Jag vågar inte tänka på hur vi hade känt om vi förlorat de tre senaste matcherna, säger tränaren Mikael Stahre.

De hade ledningen med 1-0 efter August Erlingmarks mål i första halvlek.

I inledningen av den andra lossnade sedan allt för IFK Göteborg som gick upp till 3-0 mot guldjagande Djurgården.

Först kontrade Blåvitt i den 50:e minuten och Oscar Vilhelmsson kunde spela fram Marcus Berg som satte bollen i ett helt öppet läge. 

Efter 2-0-målet kontrades det ännu en gång tre minuter senare och Tobias Sana rullade in 3-0 efter att ha rundat målvakten Jacob Widell Zetterström.

Göteborg vann stort mot Djurgården

IFK Göteborg är i starkt behov av poäng för att undvika kvalplatsen i allsvenskan och lyckades vinna matchen med 3-0 efter urladdningen i inledningen av andra halvlek. 

För allsvenskans tabell innebar resultatet att Blåvitt går upp på nionde plats. Samtidigt missade Djurgården chansen att gå upp i serieledning.

– Första målet är inte helt oviktigt i ett målsnålt spel som fotboll. Andra målet är heller inte helt oviktigt. Vi får matchen precis dit vi vill. Djurgården blir också några procent sämre på en ganska blöt matta. De inleder matchen ganska bra, men vi får målet och en fin övergång och vi är effektiva, säger Mikael Stahre efter matchen.

”Vågar inte tänka på det...”

IFK Göteborg har nu vunnit tre raka matcher.

– Det är trevligt att vi kan vinna och jag måste ge beröm till spelarna. Vi har varit och är under press och jag vågar inte tänka på hur vi hade känt om vi förlorat de tre senaste matcherna. Men det har vi inte, vi har vunnit och spelarna ska ha all beröm för det och fokuset de visar upp, säger Mikael Stahre.

Marcus Berg tycker att IFK Göteborg har höjt sig spelmässigt.

– Jag tycker alla spelare har tagit åt sig av mycket av det vi har pratat om och tränat på under träningarna. Det är så små detaljer som skiljer på vinst och förlust och nu när alla gör det vi kom överens om och jobbar rätt i sin position, då underlättar man för gubben bredvid, säger Berg.

Se fler höjdpunkter från allsvenskan