Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blåvitt bekräftar: Då ska de presentera Hamsik

Marek Hamsik klev in på Kamratgården på måndagseftermiddagen.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Marek Hamsik klev in på Kamratgården på måndagseftermiddagen.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Marek Hamsik på plats på Kamratgården.
Foto: MARKUS WULCAN
Hamsik i Napoli-tröjan.
Foto: DANIEL BUFFA / IMAGO
Foto: RADOVAN STOKLASA / REUTERS BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Här kliver Marek Hamsik, 33, in på Kamratgården.

Nu ska den slovakiske stjärnan genomgå läkarundersökningen hos IFK Göteborg.

Blåvitt har kallat till presskonferens 19.30 där klubben kommer att presentera sin supervärvning.

Ett hundratal Blåvitt-supportrar välkomnade Hamsik till Sverige sent på söndagskvällen.
Foto: HENRIK JANSSON
Marek Hamsik landade på Landvetter sent under söndagskvällen.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Sent på söndagskvällen anlände Marek Hamsik till Landvetters flygplats

På plats för att välkomna den 33-årige slovaken fanns ett hundratal Blåvitt-supportrar, som sjöng ramsor i vänthallen, IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud och klubbdirektör Håkan Mild. Hamsik checkade strax före midnatt in på ett hotell i centrala Göteborg.

Under måndagen kommer han att slutföra den sensationella övergången till Blåvitt. 

Vid 15-tiden klev världsstjärnan in på Kamratgården för att genomgå läkarundersökningen. Samtidigt kallade IFK Göteborg till presskonferens klockan 19.30 för att presentera sitt nyförvärv.

”Under dagen kommer Marek Hamšík att genomgå en medicinsk undersökning hos IFK Göteborg. För att förbereda media på en eventuell presskonferens bjuder vi härmed in er till detta nu. Vi håller även öppet för att skjuta upp kvällens presskonferens om dagens medicinska undersökning ej hinner avslutas i tid till planerad presskonferens”, skriver Blåvitt i ett pressmeddelande.

Marek Hamsik klev in på Kamratgården på måndagseftermiddagen.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Napolis meste spelare

Hamsik bröt nyligen sitt kontrakt med kinesiska Dalian Professional, där han hade Rafael Benitez som tränare och var lagkamrat med den förre Blåvitt-spelaren Sam Larsson och ex-djurgårdaren Marcus Danielson.

Planen var att den 33-årige stjärnan skulle skriva på ett tremånaderskontrakt med Slovan Bratislava, där hans karriär tog fart 2003, men övergången strulade eftersom det slovakiska transferfönstret egentligen är stängt och även om klubben fick dispens så nåddes ingen överenskommelse.

Marek Hamsiks agent Juraj Venglos och den Göteborgsbaserade advokaten Carl Fhager anländer till Kamratgården för att slutföra affären.
Foto: Markus Wulcan

Det öppnade för IFK Göteborg.

Marek Hamsik vill få lugn och ro för att på bästa sätt förbereda sig för sommarens EM-slutspel där Slovakien är i samma grupp som Sverige.

Hamsik har gjort 409 matcher och 100 mål för Napoli och är med det den spelare som gjort flest matcher och näst flest mål i klubbens historia. Han har dessutom gjort 126 matcher för Slovakien och sammanlagt 26 mål. I hemlandet är hans stjärnstatus enorm.

https://twitter.com/MarkusWulcan/status/1368922978977779715?s=20