Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Häckens nyårsknall – målkungen återvänder

Foto: BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Här är BK Häckens värvningsbomb. 

Alexander Jeremejeff, 27, är klar för Hisingsklubben. 

– Jag kommer hem för att gå för SM-guld, det finns inget annat på agendan, säger han. 

Anfallaren, som tidigare gjort stor succé i BK Häcken, har skrivit på ett treårskontrakt. 

– Efter det här året har familjen känt tydligt att vi ville komma hem till Häcken. Att få vara nära familj och vänner och allt det innebär som nyblivna föräldrar. Vi har haft bra samtal med Martin (Ericsson, sportchefen) och han bygger vidare på något spännande nu, där han varit väldigt tydlig med hur klubben vill framåt och på hur han ser min roll i det, säger Alexander Jeremejeff till klubbens hemsida. 

Han fortsätter: 

– Vi ska vinna SM-guld – jag kan inte ha någon annan målsättning. Nu hoppas jag att situationen i samhället blir bättre under våren och att vi får tillbaka publiken till arenan snart – det känns otroligt bra att få gå ut på Bravida inför våra supportrar snart igen. 

Gör sin tredje sejour i BK Häcken 

Martin Ericsson säger så här om sitt nyförvärv: 

– Alex kommer hem för att göra mål men han betyder mycket mer än så. Han är en spelare som lyfter hela laget – och klubben, med tanke på vad han betyder för våra supportrar. 

Alexander Jeremejeff kommer närmast från Twente i Holland där det blev ett mål på nio matcher. 27-åringen representerade BK Häcken mellan 2014 och 2016 innan han skrev på för Malmö FF. 

2018 återvände han till ön och övertygade stort innan han året därpå flyttade till tyska Dynamo Dresden. Nu inleder han alltså sin tredje sejour i BK Häcken.