Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Han nobbar allsvensk återkomst

Gustav Svensson.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Gustav Svensson under sin tid i IFK Göteborg 2015.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Det blir ingen återkomst till IFK Göteborg.

Åtminstone inte än.

Landslagsspelaren Gustav Svensson, 31, förlänger sitt kontrakt med MLS-klubben Seattle Sounders.

Gustav Svensson i sommarens fotbolls-VM.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Han har setts som en drömvärvning av alla i och runt IFK Göteborg.

Den svenske landslagsmittfältaren Gustav Svensson har suttit på ett utgående kontrakt med Seattle Sounders efter årets säsong och IFK Göteborgs sportsliga ledning har bekräftat kontakt med den tidigare Blåvitt-spelaren.

– Vi vill jättegärna ha hem Gustav, det är inget snack om det, sa Blåvitts dåvarande sportchef Mats Gren i september.

– Gustav är den (av de potentiella hemvändarna) vi diskuterat mest med, sa Blåvitts tillförordnade sportchef Jonas Olsson häromveckan.

Gillar Blåvitts satsning

Och Gustav Svensson har inte hymlat med att han ser en framtid i IFK Göteborg.

– Jag vill komma hem och hjälpa Blåvitt att komma på rätt köl. Det är en ganska spännande satsning de gör. De behöver lite hjälp och jag vill hjälpa dem, har han sagt.

Samtidigt har 31-åringen trivts bra i USA och nu står det klart att Svensson blir kvar i Seattle i ett år till. På sin hemsida meddelar MLS-klubben att man har valt att förlänga kontraktet med svensken och nio andra spelare.

”Alltid svårt”

– Vi är glada över att kunna få tillbaka majoriteten av spelarna i vår trupp för att göra en stark säsong 2019, säger Seattle Sounders general manager Garth Lagerwey i ett pressmeddelande.

– Det är alltid svårt att ta den här typen av beslut i slutet av varje säsong, men i slutändan är vi spända på den grupp vi har på plats och vad vi kan åstadkomma nästa år.

Seattle fick ett flertal anbud på Gustav Svensson i samband med sommarens VM i Ryssland, men klubben vägrade då att sälja honom.

Seattle Sounders slutade tvåa i den västra konferensen i MLS – men åkte ur slutspelet i semifinalen efter stor dramatik mot Portland Timbers.