Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kallduschen efter Hamsiks drömmål

Marek Hamsik gjorde sitt första allsvenska mål, men matchen slutade ändå oavgjort.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Sirius fick med sig en poäng från Göteborg.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Marek Hamsik stod för ett drömmål. 

– Dom visade mig det på tv efteråt. Det var fantastiskt, ett av mina snyggaste mål i karriären, säger Hamsik. 

Men det hjälpte föga. 

IFK Göteborg spelade återigen oavgjort – 2-2 hemma mot Sirius efter två mål av Christian Kouakou. 

IFK Göteborg har haft det tufft i allsvenskan. Efter tre oavgjorda matcher tog Blåvitt emot Sirius på hemmaplan – och fick en drömstart. 

Efter drygt 25 minuter spel kom Sebastian Eriksson med ett inlägg, Kevin Yakob mötte bollen och nickade i stolpen, men Yakob var sedan påpassligt framme och kunde peta in returen till 1–0. 

Första målet för säsongen

Blåvitt såg länge ut att behålla ledningen halvleken ut, men i den 38:e matchminuten åkte hemmalaget på en kalldusch. Christian Kouakou drog iväg ett skott som styrdes på Mattias Bjärsmyr och in i mål, otagbart för Anestis. 

I den andra halvleken skruvade IFK Göteborg upp tempot och drygt 55 minuter in skrev han in sig i målprotokollet – Marek Hamsik. 

Superstjärnan stod för en jätteträff (halvvolley) som betydde 2-1. Målet var Hamsiks första i allsvenskan den här säsongen. 

Lagkamraterna var förberedda på att han skulle kunna blixtra till. Han har på träning visat hur man skjuter i kryssen.

– Vi sköt på träningen i går och jag gjorde liknande mål. Men det var med högern, i dag bytte jag, säger slovaken.

Du har gjort många mål i karriären, har du gjort många liknande?

– Inte så många, säger han med ett skratt. Detta var ett av de snyggaste.

”Vi förtjänade segern”

Hamsik hade senare även en frispark, som han drog med vänstern mot det andra krysset. Men målvakten David Mitov Nilsson nådde den.

– Det var ett bra läge. Kanske ville Sana slå den, men jag hade självförtroendet. Det var en bra räddning av målvakten, säger han.

Men trots Hamsiks drömträff fick Blåvitt nöja sig med ett kryss – igen. Matchen slutade 2-2 efter att Christian Kouakou kvitterat i den 65:e matchminuten. Krysset är IFK Göteborgs fjärde raka. 

– Vi gjorde en bra match och förtjänade segern, men fotbollen är så här. Dom skapade två chanser och gjorde två mål, men vi var farliga med bra anfall och förtjänade att vinna, anser slovaken.

IFK Göteborg körde för första gången från start i år med ett annat spelsystem som byggde på en traditionell fyrbackslinje. 

”Får se vad som händer”

Hur ser du på det?

– Vi testade redan i andra halvlek mot Kalmar och det fungerade bra. Jag tror att vi kan bygga vidare på det, svarar Hamsik.

– Men vid deras mål behöver vi vara mer koncentrerade, som vid inlägget på deras andra mål. Vi måste vara mer fokuserade på spelaren, inte bara på bollen. 

I sista matchen före EM möter ni Djurgården. Blir det din sista match eller kommer du tillbaka efter EM?

– Jag har kontrakt till slutet av augusti. Nu är jag koncentrerad på matchen mot Djurgården och sedan EM. Sedan får vi se vad som händer, svarar Marek Hamsik.