Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Är i förhandlingar – nu kan han lämna Blåvitt

Hosam Aiesh.
Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Hosam Aiesh, 25, kan vara på väg bort från IFK Göteborg.

Enligt Fotbolldirekt vill bulgariska Botev Plovdiv värva mittfältaren och förhandlingar pågår.

– Det finns en del som kommit upp, och det är en av de som kommit upp, säger Aiesh till sajten.

– Inga kommentarer, säger Blåvitts sportchef Pontus Farnerud.

IFK Göteborg köpte loss mittfältaren för omkring sex miljoner kronor från Östersund förra sommaren och skrev ett kontrakt på 3,5 år. 

Under Poya Asbaghis ledning fick 25-åringen från Majorna stort förtroende, men under nye huvudtränaren Roland Nilssons ledning har Hosam Aiesh fått mindre speltid och mittfältaren har varit allt annat än nöjd med sin situation. 

– Att sitta på bänken nästa år är inget alternativ. Jag tycker inte att jag har fått chansen att komma in och visa mig. Får jag inte chansen kanske det inte är någon idé och då får man kanske gå skilda vägar, sa han till GT i september.

Hosam Aiesh fick sparsamt med speltid under Roland Nilssons ledning i fjol.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Det gäller att välja rätt”

Nu uppger Fotbolldirekt att förhandlingar pågår kring Hosam Aiesh. Enligt sajten är det en av Bulgariens största klubbar, Botev Plovdiv, som vill värva Blåvitt-mittfältaren. Klubben tog nyligen in Azrudin Valentic (tidigare Dalkurd och BP) som ny huvudtränare

– Det finns en del som kommit upp, och det (Plovdiv) är en av de som dök upp. Men vi är inte så nära. Det dök upp som ett alternativ, men förhandlingar, det är inget jag känner till, säger Aiesh till Fotbolldirekt och fortsätter:

– Jag har inga kommentarer egentligen. Det kom och gick, kan man säga. Nu i januari så blir det väldigt mycket mer konkreta intressen än i december. Det gäller att välja rätt. Jag har inte bråttom, jag har fortfarande kontrakt med IFK Göteborg. Jag sitter på ett bra kontrakt, det är två år kvar, en storklubb i Sverige med bra fans. På så sätt är jag nöjd med, det jag var missnöjd med var speltid förra året.

Nu kan Aiesh lämna IFK Göteborg.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Ska konkurrera om en plats”

Blåvitts sportchef Pontus Farnerud säger till GT om uppgifterna:

– Inga kommentarer.

IFK Göteborg startar upp försäsongsträningen på onsdag och då räknar Aiesh med att vara med.

– Jag har inga problem att vara kvar i Göteborg, jag ska konkurrera om en plats och visa att jag förtjänar speltid. Det är min målsättning, det börjar om två dagar. Det är bara det jag har fokus på, börja träna med laget och spela nästa match, säger han.