Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blåvitts Da Graca sjuk i coronaviruset

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

IFK Göteborg har drabbats av ett tungt besked inför avgörandet av allsvenskan

Kristopher Da Graca har testats positivt för covid-19. 

Mittbacken isolerades från det övriga laget efter att han visat symptom. Därefter bekräftades sjukdomen genom ett positivt coronatest. 

Åtgärderna på Kamratgården för att minska risken för smittspridning är omfattande, enligt IFK Göteborg. 

– Vi håller nere antalet fysiska möten och arbetar så mycket digitalt det bara går. Vi kring herrlaget umgås sällan eller aldrig med den administrativa personalen. Om vi gör det är det med social distansering och helst utomhus. Vi har separata lunchtider för oss på sporten och övrig personal. Det finns en stor medvetenhet från alla på Kamratgården att alla har och tar ansvar för varandras välmående, säger Blåvitts sportchef Pontus Farnerud och fortsätter: 

Missar matchen mot Häcken

– I största möjliga mån är det raka vägen till och från Kamratgården som gäller. Är det så att någon av våra spelare är i ett socialt sammanhang eller ute i det offentliga så är det ännu viktigare med ett ansvarstagande förhållningssätt.

Kristopher Da Graca missar därmed måndagens derby och ödesmatch mot BK Häcken.