”Känns fantastiskt att allt äntligen är klart”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Gustav Svensson firar SM-guldet 2007.
Foto: NILS JAKOBSSON / © BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

IFK Göteborgs tredje hemvändare den här sommaren är klar.

Nu har Gustav Svensson, 34, skrivit ett kontrakt som sträcker sig över 2023.

– Det känns underbart att få komma hem. Blåvitt har något riktigt bra på gång och det vill jag gärna vara med på, säger han.

Det har varit nära en längre tid.

Nu står det också klart att Gustav Svensson, som spelat EM med Sverige i sommar, gör Marcus Berg och Oscar Wendt sällskap – och blir Blåvitts tredje hemvändare den här sommaren.

GT rapporterade så sent som i går om att affären i praktiken var klar, då Svensson gjorde sin första kollektiva träning med Blåvitt på Kamratgården.

Svensson klar – efter komplicerad affär

Under torsdagsmorgonen gick också IFK Göteborg ut med nyheten på sin hemsida. Kontraktet är skrivet till 2023 med option på ytterligare ett år.

– Detta är min klubb och Göteborg är min hemstad. Det känns så klart fantastiskt att allt äntligen är klart, säger Svensson.

https://twitter.com/IFKGoteborg/status/1418100397625970690

Enligt GT:s uppgifter har affären med 34-åringens tidigare klubb Guangzhou City FC varit komplicerad och dragit ut på tiden. Den kinesiska klubben sa först blankt nej till en övergång, innan man efter en tid lyckades komma överens.

Blir spelklar direkt 

– Det känns väldigt bra att Gustav nu är tillbaka. Han är en av Sveriges bästa på sin position och har samlat på sig mycket erfarenhet efter spel i Turkiet, Ukraina, USA, två omgångar i Kina och att kontinuerligt vara en del av landslaget. Han höjer kvaliteten och spetsar till konkurrensen ännu mer i vår trupp, säger sportchefen Pontus Farnerud.

34-åringen kommer att vara spelklar direkt, och kan därmed göra sin debut i Blåvitts bortamatch mot Varbergs Bois på måndag.

– Jag längtar framför allt till första hemmamatchen inför våra supportrar, säger han.

Blåvitt ligger på en sjundeplats i allsvenskan med två raka segrar bakom sig mot Mjällby och Östersund.


LÄS MER: Efter ryktena – här tränar Gustav Svensson med Blåvitt