Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Lämnar Sverige för tyska kultklubben

Sebastian Ohlsson lämnar IFK Göteborg.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: MARIO HOMMES / DEFODI.DE / IMAGO

GÖTEBORG. IFK Göteborg säljer sin lagkapten.

Sebastian Ohlsson, 26, lämnar Blåvitt och allsvenskan för kultklubben St. Pauli i den tyska andraligan.

– Det här är den verklighet vi lever i och en signal om att vår verksamhet är av hög kvalitet, säger Blåvitts sportchef Kennet Andersson till klubbens hemsida.

Det har spekulerats sedan en tid tillbaka.

Högerbacken Sebastian Ohlsson, som varit en av nyckelspelarna bakom IFK Göteborgs framgångar i allsvenskan den här säsongen, har uppgetts vara på väg bort från klubben.

26-åringen, som fått bära kaptensbindeln under säsongen, sitter på ett utgående kontrakt och uppgifter har gjort gällande att Blåvitt överväger att sälja honom innan allsvenskans slut.

Sebastian Ohlsson är klar för St. Pauli.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Blåvitts sportchef: ”Alltid tråkigt”

Tidigare i veckan kunde GT avslöja att Ohlsson under torsdagen skulle resa till Tyskland för att att träffa klubbledningen i St. Pauli och genomföra läkarundersökning.

– Det är ingen hemlighet att vi har velat förlänga med Sebastian, men man måste också lyssna på hans egen vilja, sa Blåvitts sportchef Kennet Andersson till GT i går.

Nu är alltså en övergång klar, vilket IFK Göteborg bekräftar på sin hemsida.

– Vi önskar naturligtvis Sebastian stort lycka till i sin nya klubb. Det är alltid tråkigt att bli av med spelare, inte minst sådana som kommer via våra egna led. Samtidigt är det här den verklighet vi lever i och en signal om att vår verksamhet är av hög kvalitet, säger Kennet Andersson.

St. Pauli spelar i den tyska andraligan, 2. Bundesliga, och har inlett säsongen med att ta fyra poäng på de fyra första matcherna. 

St. Paulis supportrar är bland annat kända för sitt starka politiska engagemang.Foto: JAN HUEBNER / TAEGER / IMAGO IMAGES

Dödskalle som symbol

Klubben, som håller till i Hamburgs hamnområde med den välkända gatan Reeperbahn i stadsdelen, har blivit mer eller mindre kultförklarad i vissa kretsar och är bland annat känd för sitt starka politiska engagemang och att den använder piratflaggor och dödskallar som symboler.

Sebastian Ohlssons kontrakt med St. Pauli sträcker sig till den 30 juni 2021.

– I Sebastian har vi kunnat kontraktera en spelare från högstaligan som varit en stöttepelare i IFK Göteborg. Han är en stor ledare både på och utanför planen, säger St. Paulis sportchef Andreas Bornemann till den tyska klubbens hemsida.

Sebastian Ohlsson:

– Jag ser fram emot St. Pauli och de utmaningar jag kommer ställas inför här. Jag vill hjälpa laget så snart som möjligt och kommer att ge mitt allt.

Det blev 78 A-lagsmatcher för Sebastian Ohlsson i Blåvitt.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Gick genom Blåvitts akademi

Sebastian Ohlsson har tidigare sagt att han föredrar att säljas i stället för att gå gratis efter att kontraktet gått ut. Aftonbladet har uppgett att budet från den tyska klubben var på tre miljoner kronor. 

– Det finns mycket intresse men sen får vi se vad som händer. Jag ser gärna att om jag går så går jag hellre nu än som bosman. Jag ser gärna att klubben får pengar. Man har Blåvitthjärta och det känns bättre om klubben kan få pengar samtidigt, sa han i förra veckan.

Sebastian Ohlsson, som hade svårt att få speltid under Jörgen Lennartssons ledning i Blåvitt – men fick ett lyft under Poya Asbaghi, har gjort sammanlagt 78 A-lagsmatcher för IFK Göteborg. Han är en av klubbens egna akademispelare.

Lasse Vibe har utsetts till ny lagkapten i IFK Göteborg efter Sebastian Ohlsson.

https://twitter.com/fcstpauli/status/1167346563460554753?s=20