Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: IFK Göteborg säljer mittbacken

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Kristopher Da Graca lämnar IFK Göteborg. 

Mittbacken säljs till VVV-Venlo i den nederländska högstaligan.

– ”Koffe” gjorde sina första matcher på seniornivå i IFK Göteborg och har utvecklats väldigt mycket här, säger sportchefen Pontus Farnerud.

Redan i somras skrev GT att Kristopher Da Graca var nära att säljas och därmed lämna IFK Göteborg. Nu är det ett faktum. 

Klubben meddelar att mittbacken är klar för VVV-Venlo som ligger på 16:e plats i nederländska Eredivisie. 

Spelat 79 matcher i klubben

– Koffe gjorde sina första matcher på seniornivå i IFK Göteborg och har utvecklats väldigt mycket här. Att han kom med i landslaget förra året är ett bevis på det. Att han har lockat till sig intresse från utländska klubbar är ett annat, säger sportchef Pontus Farnerud i ett pressmeddelande. 

Da Graca kom till Blåvitt 2017 från Arsenals ungdomsakademi. Sedan ankomsten har han spelat 79 matcher i Blåvitt. 

– Att gå till holländska ligan är en spännande chans för Koffe. Vi önskar honom lycka till i Venlo, säger Pontus Farnerud.

Under förra veckan stod det klart att en annan mittback, André Calisir, lämnar Blåvitt för spel i Grekland. Sedan tidigare är det klart att Amin Affanes har brutit sitt kontrakt med klubben.