Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

På väg att sälja sin kapten till utlandet

Sebastian Ohlsson.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK JANSSON

IFK Göteborg gör allt för att behålla sin lagkapten – men letar samtidigt efter en ersättare. 

Sebastian Ohlsson, 26, är het på marknaden – och det är Braga som leder jakten. 

Enligt GT:s uppgifter har den portugisiska klubben lagt ett mångmiljonbud. 

– Inga kommentarer, säger Blåvitts sportchef Kennet Andersson.

Sebastian Ohlsson har lyft IFK Göteborg i år.Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN

Sebastian Ohlsson har gjort succé på sin nya position under våren. Högerbacken har gått från klarhet till klarhet och varit en av IFK Göteborgs absolut bästa spelare under 2019. 

Efter säsongen går hans kontrakt ut och i slutet av maj kunde GT berätta att ärkerivalen Malmö FF försökt sig på en fräckis och anmält sitt intresse. 

Det alternativet sköt Blåvitts lagkapten ner direkt. 

– Det är inte aktuellt. Ska jag flytta på mig så är det utomlands som gäller. Nej, någon annan allsvensk klubb är inte aktuellt, sa Ohlsson och utvecklade sin syn på framtiden:  

– Jag trivs väldigt bra i IFK Göteborg. Det är en ära att vara kapten och jag kan givetvis tänka mig att stanna. Samtidigt är det alla spelares dröm att testa proffslivet utomlands någon gång. Men då ska det vara något bra också, inte bara för att det är utanför Sverige. Jag vet att det finns många klubbar som är intresserade. 

Sebastian Ohlsson kom på fri transfer från Örgryte i superettan inför 2017 och fick en förhållandevis låg lön.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Blåvitt kallsinnigt inställt

IFK Göteborg har den senaste tiden jobbat hårt för att förlänga hans kontrakt. Sebastian Ohlsson kom på fri transfer från Örgryte i superettan inför 2017 och fick en förhållandevis låg lön. Han är långtifrån att vara en av lagets bäst betalda spelare, men Blåvitt är beredda att ge honom väsentligt bättre villkor framöver, enligt GT:s uppgifter. 

Samtidigt har det utländska intresset tilltagit, men Blåvitt har varit kallsinnigt inställt till en försäljning i sommar, speciellt efter att klubben säkrat ekonomin genom att sälja Benjamin Nygren, 17, till Genk för drygt 40 miljoner kronor. 

Framför allt är det tre klubbar som är ute efter Sebastian Ohlssons signatur: en tysk, Championship-klubben Birmingham och det portugisiska topplaget Braga, som återkommande spelar i de europeiska cuperna. 

Om Blåvitt tackar nej till alla bud i sommar och Ohlsson inte skriver på nytt kontrakt kan spelaren lämna klubben gratis efter säsongen.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Uppgifter: Bud på 5 miljoner

IFK Göteborg har mottagit flera bud på Ohlsson, och det är Braga som ligger på hårdast. Supportersajten Nya Blåvitt uppger att en ”sydeuropeisk klubb lagt ett bud på Ohlsson på cirka fem miljoner kronor”, och enligt GT:s uppgifter är det alltså den portugisiska klubben det handlar om.

Blåvitts sportchef Kennet Andersson vill inte kommentera uppgifterna.

Även om IFK Göteborg hittills inte velat sälja sin lagkapten så tittar klubben ändå på en ersättare. På radarn finns, enligt GT:s uppgifter, spelare i Gif Sundsvall och Östersund samt en spanjor. Fotbollskanalen har också uppgett att Blåvitt är intresserat av den förre Elfsborgsbacken Johan Larsson, som nyligen bröt sitt kontrakt med franska Guingamp. 

Om Blåvitt tackar nej till alla bud i sommar och Ohlsson inte skriver på nytt kontrakt kan spelaren lämna klubben gratis efter säsongen.