Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Landslagsspelaren är klar för IFK Göteborg

Jakob Johansson är tillbaka i Blåvitt
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Nu är det klart. 

Jakob Johansson återvänder till IFK Göteborg. 

– Jag ser verkligen fram emot detta. Det känns väldigt spännande att komma hem till dagens Blåvitt, säger han. 

– Vi är asstolta, säger sportchefen Kennet Andersson. 

Redan i vintras kunde GT avslöja att Jakob Johansson och IFK Göteborg var överens om ett avtal och att 29-åringen hade för avsikt att återvända till Blåvitt. Sedan dess har fansen skrikit efter att Johansson skulle presenteras. 

Nu är han presenterad. 

På onsdagen meddelade IFK Göteborg att mittfältaren skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben. 

– Jag ser verkligen fram emot detta. Det känns väldigt spännande att komma hem till dagens Blåvitt. Även om det har hänt mycket i klubben under åren som jag varit utomlands känns det utan tvekan som att komma hem, säger han till klubbens hemsida

Oklart när Johansson blir spelklar

IFK Göteborg skriver på sin hemsida att ”på grund av det rådande samhällsläget” är det inte säkert när Johansson blir registrerad och spelklar. 

De skriver dessutom att övergången har ”möjliggjorts genom finansiering från IFK GBG Transferintressenter. IFK Göteborg är helt utan ekonomisk risk. Pengarna för själva övergången belastar inte klubbens budget”. 

Blåvitt-tränaren Poya Asbaghi:

– Han är en mångsidig mittfältare som vi kommer att ha stor nytta av direkt. Utöver det faktum att han har rätt erfarenheter och kvaliteter är Jakob också en person som vi vet kommer att passa in socialt i gruppen, säger han. 

Johansson har fått de senaste åren förstörda av två korsbandsskador. Men hoppas nu vara helt rehabiliterad. 

– Jag har gjort mitt yttersta för att hålla igång så bra som möjligt och min rehabilitering går enligt plan. Men nu vill jag naturligtvis komma upp till Kamratgården, träffa laget och sätta igång på allvar, säger han.

Sportchefen Kennet Andersson utvecklar för GT: 

– Vi får in en proffsig och erfaren spelare. Han kommer att hänga med oss från och med nu men blir inte spelklar förrän i mitten på juli när transferfönstret öppnar. Vi är asstolta över detta. När det gäller en spelare av den här kalibern så handlar det framför allt om spelarens vilja, annars hade det inte gått. Vi är löjligt stolta.