Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johan Elmander blir ny expert: ”Blir ris och ros”

Johan Elmander.
Johan Elmander i landslaget.

GÖTEBORG. Johan Elmander, 39, blir ny expert hos Radiosporten.

Den förre landslagsspelaren ska kommentera fotbolls-EM i sommar.

– Jag kommer att vara ärlig, det är jag som person. Det blir ris och ros. Förhoppningsvis mer ros än ris, säger Elmander till Sveriges Radio.

Det är en tung värvning som Radiosporten presenterar inför sommarens EM-slutspel.

Johan Elmander, 85-faldig landslagsman, blir ny expert och kommentator.

– Där blir Johan Elmanders kunskaper och erfarenheter från landslag och mästerskap ovärderliga, säger Radiosportens redaktionschef Markus Boger i ett uttalande.

Johan Elmander i landslaget.
Johan Elmander i landslaget.

”Kan se fotboll på ett annat sätt”

Elmander spelade själv EM 2008 och 2012 och var även med i VM 2006 när Blågult gick till åttondelsfinal.

– Jag kan nog se fotboll på ett annat sätt. Det ska bli kul att sitta på läktaren i stället för att vara i omklädningsrummet. Man tar med sig det man har fått uppleva genom alla åren i landslaget, säger den förre landslagsanfallaren.

Johan Elmander spelade i flera storklubbar, som Feyenoord, Toulouse, Bolton och Galatasaray, innan han avslutade sin spelarkarriär i Örgryte 2017.

Sedan tidigare har Radiosporten rekryterat Nanne Bergstrand, som bland annat har tränat Kalmar, Hammarby och Helsingborg, som expert i fotbollssändningarna.