Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jeremejeff räddade tre poäng åt Häcken

Foto: /IBL / /IBL
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det satt långt inne. Men till slut tog Häcken ytterligare en hemmaseger – trots en missad straff.

Alexander Jeremejeff stod för det enda målet i matchen, när Häcken vann med 1–0 mot Gif Sundsvall.

Det tog tid för Häcken att vakna, precis som mot AFC Eskilstuna i förra omgången.

Men till slut blev det en ny hemmaseger för Hisingenlaget, tack vare ett skickligt samspel mellan mittbacken Rasmus Lindgren och anfallaren Alexander Jeremejeff.

Missad straff

Det hade gått drygt 70 minuter av matchen när Lindgren slog en hög och lång passning, perfekt fram till lagkamraten. Jeremejeff höll sedan skickligt undan sin försvarare och rullade in bollen i mål förbi William Eskelinen i Sundsvallsmålet.

Jeremejeff hade ett par minuter tidigare dessutom jobbat fram en straffspark, när han blev fälld i utkanten av straffområdet. Men det förväntade ledningsmålet uteblev, den gången. Paulinho, skyttekung i fjol, sköt visserligen hårt, men rakt på Eskelinen som kunde göra en enkel räddning.

Ombytta roller

När ledningsmålet väl kom blev det början på en febril kvitteringsjakt från Sundsvalls sida. Men till slut blev det en knapp förlust, trots en lång rad av bra lägen i matchen.

Redan efter knappa två minuter höll skytteligaledaren Linus Hallenius på att få ordning på en slarvig bakåtnick i Häckenförsvaret.

Men Häckenmålvakten Peter Abrahamsson var med på noterna, både då och när Oliver Berg fick ett bra läge senare i halvleken. Abrahamsson fick dessutom rädda sin nolla ytterligare en gång när Hallenius fick skottläge i slutet av halvleken.

Sett till den första halvleken var det inte mycket som talade för en Häckenseger. Men rollerna var ombytta efter paus.

Plötsligt hittade Häckenspelarna varandra betydligt bättre och till slut kom också utdelningen och en matchhjälte i Alexander Jeremejeff.