Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jättebjudning när Blåvitt kvitterade

Marko Johansson halkar och bjuder på öppet mål.Foto: Dplay
Wernbloom firar.Foto: Dplay

Pontus Werbloom gjorde sitt andra mål i allsvenskan efter återkomsten.

Borta mot Malmö kvitterade han efter att motståndarnas målvakt Marko Johansson halkat.

– Wernbloom kvitterar efter en jättetavla och Blåvitt är tillbaka, säger kommentatorn Jonas Dahlquist i Dplay.

– Det är bara att tacka och ta emot, säger Wernbloom.

Serieledande Malmö FF slog till direkt på hemmaplan i klassikermötet mot IFK Göteborg.

Redan i den andra minuten hakade den tidigare MFF-spelaren Yahya Kalley upp Arnor Traustason i straffområdet och Anders Christiansen var stensäker från straffpunkten.

Därefter ropade även Göteborg och Pontus Wernbloom på straff åt andra hållet utan resultat men kvitteringen skulle ändå komma genom just Wernbloom då Marko Johansson halkade när han skulle rensa undan en djupledsboll.

 Wernbloom kvitterade mot Malmö

Pontus Wernbloom löpte vidare på bollen som han sedan placerade in vid den första stolpen när Marko Johansson var ur position.

– Wernbloom kvitterar efter en jättetavla och Blåvitt är tillbaka, säger kommentatorn Jonas Dahlquist i Dplay.

– Han tappar fotfästet och kommer ut riktigt fort där, han har inte riktigt kontroll på situationen, säger experten Johan Arneng.

Wernbloom kommenterade sitt mål i halvtid.

– Det var ett mindre bra ingripande, det är bara att tacka och ta emot. Det är inte ofta jag springer ifrån någon, säger han i Dplay.

Efter kvitteringen svarade dock Malmö igen. Ola Toivonen var på rätt plats på ett inspel från Adi Nalic och Malmö tog ledningen med 2-1.

Matchen slutade till sist 3-1 till Malmö efter att André Calisir styrt in ett inspel från Adi Nalic i eget mål i andra halvlek.