Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Janne vet hur jag är när jag är 100 procent”

Häcken kollapsade mot Örebro.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Prognosen var att Martin Olsson skulle missa hela våren efter sina dubbla lårskador.

Men nu har försvararen mäktat med fyra 90-minutersmatcher – något som bådar gott inför en stundande landslagsuttagning.

– Janne (Andersson) vet hur jag är när jag är 100 procent fit. Det har jag redan visat i landslaget, säger Martin Olsson.

Martin Olsson fick en tråkig start på sejouren i Häcken.

Först stukade prestigevärvningen sin fot och sedan skadade han båda sina baklår. Prognosen var att försvararen skulle missa hela våren.

Men efter sex omgångar har han redan mäktat med fyra 90-minutersmatcher.

– Nu har jag fått fyra 90-minutersmatcher, när tanken var att jag skulle missa hela våren. Det är en bra grej. Jag känner mig stark och bra med boll, säger Martin Olsson.

Samtidigt stundar ett EM och om bara några dagar, den 18 maj, ska förbundskaptenen Janne Andersson presentera den svenska truppen.

– Jag hade kontakt med landslaget för bara några veckor sedan. De sa att jag måste vara på planen och att mina baklår måste kännas bra, det var allt de sa, säger Martin Olsson.

”Janne vet vad jag går för”

Med tanke på de trippla (!) skadorna som Martin Olsson ådrog sig på försäsongen, har försvararen varit en trygghet för Häcken – även om resultatet säger annat.

– Jag fokuserar bara på Häcken just nu och att göra så många minuter jag bara kan, att få hjälpa spelarna och att skapa lägen. Jag har bidragit med många lägen tycker jag, det är bara synd att det inte har blivit mål, säger Martin Olsson.

Tror du att situationen ni befinner er i försämrar dina chanser till en eventuell uttagning till landslaget?

– Kanske för folk som läser matcherna, men då måste man också kolla på matcherna. Det är individuellt också. Det har gått bra, fast starten jag fick och för att inte spela på så länge så känns det bra.

Han fortsätter:

– Läser man, men inte kollar, det är en annan sak. Janne (Andersson) vet vad jag går för.

Om chanserna att bli uttagen

Martin Olsson har 50 landskamper på sitt cv och har imponerat stort i svenska landslaget. I de senaste uttagningarna har skador hindrat Martin Olsson från att bli uttagen.

Senast försvararen deltog i en landskamp var i en träningsmatch mot Danmark den 11 november i fjol. Han var då uttagen i den trupp som spelade Nations League i november, men fick sitta på bänken i båda matcherna.

– Janne vet hur jag är när jag är 100 procent fit. Det har jag redan visat i landslaget när jag har spelat, vad jag går för. Jag känner mig bra, och om jag känner mig bra och Janne vet att jag känner mig bra, då vet han att han kan lita på mig. Jag gör jobbet när jag väl får spela i landslaget, säger Olsson.