Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jallow om stödet från Roland Nilsson

Jallow: ”Han har själv varit högerback – det är klart man lyssnar”.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Alexander Jallow har startat alla matcher sedan Roland Nilsson tog över.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Alexander Jallow har fått ett stort förtroende sedan Roland Nilsson tog över.

Mot Sandviken tackade han med att göra mål.

– Han har själv varit högerback, så det är klart man lyssnar när han lär ut, säger Alexander Jallow.

Alexander Jallow kom till IFK Göteborg ifjol från Jönköping Södra.

I år har han startat alla träningsmatcher samt den senaste cupmatchen mot Sandviken, där Blåvitt kom undan med blotta förskräckelsen.

Blåvitt vände 1–3 till 4–3 mot division 1-laget.

– Vi är inte nöjda, trots en seger. Jag vet att vi kan mycket bättre som lag. Jag hade hellre vunnit med 4–0 än 4–3. Men det är bara att jobba på och göra det ännu bättre nästa match, säger Alexander Jallow.

”Ketchupeffekt”

Blåvitt har, precis som de senaste säsongerna, haft problem med målskyttet och att skapa målchanser. Så var även fallet mot Sandviken.

– Vi kan inte stirra oss blinda på resultaten som vi har haft nu. Vi har spelat fyra matcher, det är tidigt på säsongen och vi har många nya spelare. Det kommer ta tid att få ihop det 100 procent. Men vi jobbar hårt och tar en vecka för taget. Det kommer bli bra, säger Jallow.

Som stod för ett mål i mötet mot Sandviken.

– När anfallarna har svårt att göra mål får man kliva fram, säger han skämtsamt och fortsätter:

– Det kändes bra. Jag gjorde noll mål förra året och jag vet att jag är en poängspelare. Jag är säker på att det kommer lossna i år och då kommer det bli en ketchupeffekt av det, säger Jallow.

Stödet från Roland Nilsson

Alexander Jallow berättar att han känner ett stort stöd från den nya huvudtränaren Roland Nilsson.

Hur har hans stöd varit?

– Det har varit bra. Jag känner ett stort förtroende och jag försöker göra mitt bästa varje dag, oavsett om det är träning eller match. Jag är en vinnarskalle och jag vill alltid göra mitt bästa för att hjälpa laget. Då är jag nöjd.

Alexander Jallow lyfter upp det faktum att Roland Nilsson själv var en erkänt duktig högerback.

– Det är väl som alla tränare, jag har grejer att jobba på. Som alla tränare försöker de utveckla ens kvalitéer och att bli ännu bättre på det man gör. Han har ju själv varit högerback och det är klart man lyssnar på det han kan lära ut, säger Jallow.

Roland Nilsson säger så här om Alexander Jallow:

– Han gör det bra. Det finns alltid bitar som man behöver jobba med, det kommer aldrig sluta. Men det gäller för honom att fortsätta och inte bli nöjd. Han kommer bli en spännande spelare, säger Roland Nilsson.