Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag vill göra Blåvitt till ett storlag igen”

Gustav Svensson.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Marcus Berg.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Mats Gren.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

IFK Göteborg sparkade Mats Gren tidigare i veckan och ersatte honom med Jonas Olsson. Samtidigt är både Hjalmar Jonsson och Hannes Stiller nya i ledarstaben.

Nu uttalar sig Blåvitt-profilen Gustav Svensson om utvecklingen i klubben och chanserna till att återvända.

– Självklart kommer det bli lite annorlunda nu med tanke på att jag haft kontakt med Mats Gren, säger Svensson.

 

FÅ BÄST KOLL: Följ IFK Göteborg – direkt i Messenger 

Det var tidigare i veckan som IFK Göteborg meddelade att man sparkar sportchefen Mats Gren från klubben och ersätter honom med Jonas Olsson säsongen ut.

Samtidigt fick Alf Westerberg lämna sin roll som assisterande tränare och ersattes med IFK Göteborg-profilerna Hjalmar Jonsson och Hannes Stiller.

Svensson: "Jobbigt att läsa om det"

Landslagsspelaren Gustav Svensson, som till vardags spelar i MLS-laget Seattle, har följt den senaste tidens skriverier kring sin gamla klubb.

– Det är svårt att inte följa det. Tyvärr är det alltid lika jobbigt att läsa om det när det blåser om Blåvitt, men styrelsen kände väl att det var tvunget att hända någonting. Det fick bli så att Mats Gren fick lämna, klubben kände väl att det var rätt steg att ta. De kommer satsa stenhårt på att vända skutan, säger Gustav Svensson.

Påverkar de senaste förändringarna dina tankar om att återvända?

– Nej, det gör det inte. Nu har det hänt otroligt snabbt också. Jag är mitt inne i en säsong, så det är inget jag har tänkt på så, men självklart kommer det bli lite annorlunda nu med tanke på att jag haft kontakt med Mats Gren. Det är svårt att säga om det påverkar mig överhuvudtaget eftersom att jag inte haft en tanke på det.

Svensson: "Vill avsluta min karriär i Blåvitt"

Det har tidigare varit känt att Mats Gren nyligen reste till USA för att titta på ett par spelare. Men Gustav Svensson berättar att han inte träffade Gren under den resan.

– Nej, det gjorde jag inte, förklarar han.

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Svensson förklarar att han inte haft någon kontakt med klubben under den senaste tiden men öppnar för att man kommer ha det i framtiden.

– Jag tror att de har väldigt mycket att stå i just nu. IFK Göteborg kommer nog att lägga en plan hur de vill att det ska se ut nästa år och så kommer de förmodligen höra av sig om hur jag kommer att ingå i den planen. De försöker få rätt på skutan och att hålla sig kvar i allsvenskan, säger han.

– Det finns väldigt mycket tankar i mitt huvud om vad jag vill göra för Blåvitt och vad jag vill göra för min karriär. Jag vill avsluta min karriär i Blåvitt och frågan är bara när, hur och om. Det finns väldigt mycket tankar, jag vill vara med och hjälpa till och se till att göra klubben till ett storlag igen.

Hur ser du på att man valde att fortsätta med Poya Asbaghi?

– Det är svårt att säga eftersom att jag inte haft honom. Jag känner honom flyktigt och har träffat honom ett par gånger. Det är svårt att uttala mig om hur han sköter den vardagliga träningen. Jag tycker ändå att Poya är en bra kille och tränare, så ung som han är och tar så stort ansvar det tycker jag om. Tydligen har han väldigt stort förtroende från spelarna och styrelsen. Det säger mycket tycker jag.

Vad kan Jonas Olsson, Hannes Stiller och Hjalmar Jonsson tillföra?

– Jag har haft Jonas som tränare. Det tycker jag är bra, att få tillbaka identitet i Blåvitt. Det har saknats framför allt det här året, det har inte funnits en Blåvitt-själ senaste tiden som när jag var där till exempel. Det tror jag att de tre kan få tillbaka.

På frågan hur det går med kontraktsförhandlingarna med Seattle svarar Svensson:

– Vi håller på och förhandlar. Vi närmar oss, det är spännande att se vad som kommer hända. Jag är öppen för andra saker också. Det är svårt att säga, men vi närmar oss. Vi får se vad som händer. Vi har tre matcher kvar nu på säsongen, sedan är det playoff och jag vill ha något klart innan det startar. 

Berg om Blåvitt: "Det var läge att göra något"

Marcus Berg fick sitt stora genombrott i IFK Göteborg och spelade för klubben mellan 2005 och 2007 innan han flyttade till Groningen. Berg har precis som sin Gustav Svensson, följt förändringarna inom Blåvitt.

– Det klart att man har hängt med, det har stått ganska mycket i medierna på sistone. Det kändes väl som att det var dags med en förändring, sedan är jag fel man att säga om det var rätt eller fel positioner man ändrade på. Det var läge att göra något och jag hoppas att det hjälper truppen inför de sista matcherna att fokusera, säger Berg.

Pontus Wernbloom och Marcus Berg i IFK Göteborg-tröjan.Foto: NILS JAKOBSSON / © BILDBYRÅN

Tror du att klubben klarar nytt kontrakt?

– Jag är ganska säker på det, med den kvalitén så ska man klara sig kvar. IFK Göteborg borde inte vara där man är nu, det klart att läget är tufft men jag är säker på att de klarar det.

Vad är din bild av Jonas Olsson, Hannes Stiller och Hjalmar Jonsson och att de kommer in nu?

– Jonas hade jag som tränare men det klart att det är kunniga personer. Nu känner jag inte till deras tränarfilosofier men det klart att de känner till Blåvitt, det är viktigt att man får in sådana personer. Jag tror att Poya och gubbarna löser det.