Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag var lite rädd när jag haft en skada där”

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Inte en tävlingsmatch på nästan två år. 

Nu är Pontus Wernbloom tillbaka - och gjorde allsvensk comeback när IFK Göteborg fick med sig en poäng mot Djurgården. 

– Riktigt kul. Men jobbigt så in i helvete, säger Wernbloom. 

Pontus Wernbloom värvades hem av IFK Göteborg, något som SportExpressen kunde avslöja under fredagen. Han togs direkt ut till matchtruppen mot Djurgården och fick en dryg halvtimme när han byttes in i andra halvlek. 

– Det kändes riktigt kul. Kul att Poya tog med mig i truppen. Men det var jobbigt så in i helvete, säger Wernbloom med ett leende. 

När kände du att det skulle bli jobbigt?

– Redan på uppvärmningen. När jag gick ut på planen. Jag var så klart lite rädd när jag haft en skada på hälsenan att spela på konstgräs, men det var en helt okej matta. 

När är du redo för 90 minuter?

 – Det beror på hur matchbilden ser ut, säger Wernbloom och garvar.

Pontus Wernbloom: ”Får testa sig fram”

Sedan fortsätter han:

  – Nej, men det är som med allt annat. Man får testa sig fram. Det är en sak att träna en annan att spela match. Men jag känner att jag ska börja spela från start här så småningom.  Nu ska jag se hur kroppen reagerar, det vet jag ju inte förrän i morgon när jag vaknar. 

Vad säger du annars om er match mot Djurgården, du vill att ni blir mer cyniska. Utveckla det?

– Ja, vi kommer ut i andra halvlek och släpper in ett mål tidigt och sedan ytterligare ett. Där gäller de bara att hålla i första 15-20 så mattas de av. Nu gjorde de sin forcering och får betalt direkt. Men det gäller att det inte kommer något skit, men nu fick de tänderna i oss och det blev 2-1 och ett skitmål. Så blir det när de får tryck på oss. Men samtidigt får vi vara mer nöjda när vi får en kvittering sent. 


Här återvänder Pontus Wernbloom till Blåvitt