Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag tror han har andra alternativ”

Sonny Karlsson är sportchef i BK Häcken.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Paulinhos framtid är osäker.
Foto: BILDBYRÅN

Paulinho, 33, bröt sitt kontrakt med israeliska Hapoel Beer Sheva och framtiden är osäker. 

Men skadan ska inte vara så allvarlig – och BK Häcken har varit i kontakt med stjärnans agent. 

– Jag tror att han har andra alternativ också, men det är klart att vi måste höra oss för, säger sportchefen Sonny Karlsson. 

Paulinho har under flera år haft ett krånglande knä och ska nu ha fått en smäll mot det på en träning. Enligt Sonny Karlsson ska spelarens agent Leroux Reynaldo ha uppgett att det handlar om en skadefrånvaro på mellan fyra och sex veckor. 

Inte så farligt kan tyckas, men Hapoel Beer Sheva – som haft det stormigt med tränarbyte – ska ha velat ha in en ersättare omedelbart och därför kommit överens med brassen om att bryta kontraktet efter bara tre månader. Paulinho hann inte spela en enda minut med den israeliska klubben. 

Frågan är om det blir en comeback i BK Häcken eller om karriären fortsätter någon annanstans. 

– Jag har inte pratat med Paulinho själv ännu så vi får se hur det blir och vad han vill. Men det är klart att vi måste vara med i snacket. Sedan får vi också fundera på hur mycket vi eventuellt skulle vilja ha tillbaka honom med tanke på hans knä, säger Sonny Karlsson. 

Ett namn som kan ”rock and rolla” 

Hur ser det ut på värvningsfronten i övrigt? 

– Vi letar efter ett namn som kan ”rock and rolla” lite. Vi har ju spelare på alla positioner, men vi vill ha någon som kan göra skillnad. Det finns ju ett transferfönster efter transferfönstret så att säga. Vårt stänger ju inte förrän i slutet av mars, så det finns ett ganska stort hål när de andra har stängt. Sedan kanske någon blir såld också. Vi försöker ligga i framkant, säger Sonny Karlsson. 

GT har sökt agenten Leroux Reynaldo för en kommentar. 

Paulinho vann skytteligan i allsvenskan 2018 och anses vara BK Häckens störste spelare genom tiderna, en klubb han kom till redan 2007. 2011 representerade han Örebro SK innan han flyttade hem till Brasilien och spel i lägre divisioner. 2015 kom han tillbaka till Hisingen och BK Häcken – och blev direkt en nyckelspelare.