Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag står på listan – då är det bara att sätta den”

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

FALKENBERG. Tobias Sana hade bränt två raka straffar och Patrik Karlsson Lagemyr var sugen. 

Men Sana tvekade inte när chansen dök upp igen – speciellt inte när målvakten försökte psyka honom. 

– Jag står på listan och då är det bara att sätta dit den, säger han. 

Han missade mot Mjällby, men var ändå förstavalet från elva meter mot Falkenberg borta. När IFK Göteborg ledde med 2-0 i första halvlek testade Tobias Sana skott från distans. Bollen tog på armen på en hemmaspelare och domaren blåste straff, tv-bilderna visade dock att förseelsen skedde utanför straffområdet. 

31-åringens försök från elva meter var svagt och Viktor Noring kunde utan större besvär rädda. I slutet av matchen, fortfarande med samma resultat på tavlan, fälldes Blåvitts unge vänsterback Yahya Kalley och gästerna fick en ny straff. 

”Jag har inget minuspyske direkt”

Inhopparen Patrik Karlsson Lagemyr visade omgående stort intresse samtidigt som Viktor Noring gjorde sitt bästa för att störa de blåvita. 

– Han sa att han skulle ta den också och då kände jag att jag måste slå den. Om tränaren sätter upp mig som straffskytt så tar jag den. Jag har inget minuspsyke direkt och jag var inte nervös, säger Sana, som säkert placerade in 3-0 vilket blev slutresultatet. 

– Det var bara att kliva fram, men jag ska inte göra värsta grejen av det. Hade vi inte lett med 2-0 hade det varit en annan femma. Jag är ingen egoist. Väljer tränaren någon annan till nästa match så respekterar jag det. Men står jag på listan tar jag den. 

I stället för känslan av en bommad straff tar Sana med sig ett mål och inte minst tre poäng hem till Göteborg. 

– Nu får man en positiv vibb. Men jag hade gärna bränt den andra också om vi ändå hade tagit tre poäng, det är det viktigaste. 

”En ny röst och ny energi”

IFK Göteborg tog sin första seger på 15 omgångar i tränaren Roland Nilssons första match. 

– En ny röst och ny energi. Det blir nya saker när en ny tränare kommer in och det är positivt, säger Tobias Sana.