Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag skrek – det var helt overkligt”

Pontus Wernbloom.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Pontus Wernbloom, 34, testades positivt för corona och fick vara i karantän.

Efter karantänen slog Blåvitt-mittfältaren till med sju rätt på V75 – och en vinstsumma på 116 000 kronor.

– Jag sa till gubbarna att jag väljer denna vecka. Tyvärr får jag dela på vinsten, säger Wernbloom.

Pontus Wernbloom har varit borta från fotbollen i över en vecka efter att en närstående testade positivt för corona inför derbyt mot Häcken.

Pontus Wernbloom testades också positivt och fick sitta i karantän i flera dagar.

– Är det någon som är bra på att karantäna är det jag. Jag satt i karantän i Grekland i två månader. Jag kan det och hela familjen kan det tyvärr. Nej, men det har gått bra. Jag var dålig i en dag, så jag klarade mig bra, säger Wernbloom.

På söndagens träning inför Sirius deltog han med det övriga laget.

– Vi får se. Det kändes bra på träningen i dag, men det är en helt annan sak än match så klart. Men några minuter har man nog i sig, säger Wernbloom.

”Jag är en äldre spelare – då har man skavanker”

Samtidigt har Pontus Wernbloom brottats med en skada i hälsenan, som fortsatt gäckar honom.

– Den blir aldrig som den ska vara, men så är det med skador. Jag är inte den första eller sista som har det, säger han och fortsätter:

– Det är alltid så. Jag är en äldre spelare och då har man skavanker.

Vad gjorde du under din karantän?

– Jag har fiskat en del. Man får vara ute om man håller avstånd, med tanke på att vi inte hade några symtom. Vi var ute i friska luften så gott vi kunde.

– Man har grejat i trädgården. Vi har många projekt. Det har varit många grejer man inte kunnat göra innan och inte haft tid med, säger Wernbloom.

Vann 120 000 kronor på V75

På lördagens V75 passade han också på att pricka in sju rätt.

Kan man kalla dig travexpert nu också då?

– Efter i går kan man det.

Pontus Wernbloom spelar tillsammans med dels några från laget och även Tobias Hysén, och är ett återkommande moment på lördagarna. Totalt är de sex stycken som spelar.

https://twitter.com/wernbloom/status/1393613325238509570

Vinsten gav gruppen 116 269 kronor ungefär, räknar man med sexorna blir det ungefär 120 000 kronor.

– Jag tog ut kupongen. Jag sa till gubbarna att jag väljer denna vecka. Tyvärr får jag dela på vinsten, det blir ungefär 20 lax per gubbe. Vi får vara nöjda med det, säger Wernbloom.

Hur var det att sitta med alla hästar inför sjunde och sista loppet?

– Då skrek jag. Det var helt overkligt det loppet. Den minst betrodde hästen (Rally Funny), plus att favoriten i loppet ledde på upploppet. Men vi hade alla hästar så det var magiskt att den minst betrodda vann.

– Samtidigt grämer man sig över att Hail Mary inte vann i sjätte, då hade det varit 500 000 kanske. Det var längesen vi vann så mycket, det var roligt, säger Wernbloom.

Har ägt travhäst tidigare

Pontus Wernbloom har självt ägt en häst. 2014 ropade han, Tobias Hysén, Mattias Bjärsmyr och Niklas Moisander in då ettåriga Impressive Zon på auktion.

Men det var ett mindre lyckat köp.

– Vi hade en travhäst, men den var så jävla dålig. Den vann två-tre lopp kanske. Det var absolut en förlustaffär, så tur att vi vann i går, säger Wernbloom.