Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag rös i hela kroppen när jag fick höra om det”

Nu väntar nya utmaningar i den tjeckiska storklubben Slavia Prag.
Foto: Privat
Aiham Ousou hann aldrig debutera för Häcken i tävlingssammanhang.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Aiham Ousou.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Aiham Ousou, 21, lämnar BK Häcken utan att ha spelat en enda tävlingsmatch för klubben. Ny klubbadress blir den tjeckiska storklubben Slavia Prag.

– Jag rös i hela kroppen när jag fick höra att de var intresserade, säger han. 

I slutet av januari i år lånades Aiham Ousou ut från Häcken till Gais. I superettan-klubben imponerade mittbacken och spelade nio matcher från start under våren. 

Den imponerande formen i Gais gav honom en plats i Poya Asbaghis U21-landslagstrupp. Där fick han också direkt ta över lagkaptensbindeln. 

Det har under i stort sett hela våren ryktats om utländskt intresse för Aiham Ousou. Men för någon vecka sedan kom Slavia Prag in i bilden och låneavtalet med Gais avslutades. Därefter gick det snabbt. 

– Jag var faktiskt utomlands när jag fick höra om deras intresse. Jag rös i hela kroppen, det har alltid varit en dröm att komma utomlands, säger han. 

En väldigt snabb utveckling

Slavia Prag nådde under förra säsongen kvartsfinal i Europa League och vann även den tjeckiska högstaligan. Det innebär att det nu väntar kval till Champions League för Aiham Ousou. Ett stort steg från att ha spelat i superettan under våren.

– Det har gått väldigt snabbt för mig. Men jag har ändå kunnat hänga med. När jag fick erbjudandet kändes det självklart att ta chansen, säger han. 

Vad har du fått för intryck av klubben?

– Intrycken jag fått är väldigt positiva. Jag har blivit bemött riktigt bra och man får direkt en känsla av hur professionellt upplagt allting är.

Aiham Ousou är redan på plats i Prag och ser nu fram emot sin första tid i klubben. 

– Målsättningen nu är att sakta men säkert komma in i det och bli en del av laget. Vill lära mig så mycket som möjligt för att till slut ta en startplats, säger han. 

”Hade velat debutera i allsvenskan”

Aiham Ousou kom till Häcken 2018. Sedan dess har han varit utlånad till AFC Eskilstuna och nu senast Gais. Det har blivit några träningsmatcher för Häcken men han har aldrig spelat en tävlingsmatch för klubben. 

– På ett sätt känns det lite tråkigt. Jag hade velat debutera i allsvenskan för Häcken. Men samtidigt känns det skönt för jag tar ett steg framåt i karriären. Jag tror att jag kan utvecklas till en bättre fotbollsspelare här och som sagt har det alltid varit en dröm att ta sig ut i Europa.