Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag hoppas han orkar kämpa sig tillbaka igen”

Sebastian Eriksson.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Patrik Karlsson Lagemyr.
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Patrik Karlsson Lagemyr, 23, är nyopererad och spelar inte fotboll förrän tidigast nästa höst

Lagkamraterna i IFK Göteborg gör nu allt de kan för att stötta ”Paka”. 

– Vi ska finnas där och hjälpa honom med det som behövs, säger Sebastian Eriksson, 31. 

Veteranen har själv kommit tillbaka från tre svåra skador och lider extra mycket med Patrik Karlsson Lagemyr, som tvingades utgå i paus mot Örebro i söndags. 

– Det är jättetufft, jag har ju känt ”Paka” i många år, ända sedan han kom upp i A-laget. Han har haft en tuff resa genom hela karriären med motgångar, men han har kämpat sig tillbaka varje gång. Jag hoppas att han orkar göra det den här gången också, säger Sebastian Eriksson. 

Har du pratat med honom? 

– Nej, jag låter honom vara ett tag så får vi se om ett litet tag när han har repat sig lite. 

Eriksson: Då är det som värst

Hur hanterar man den mentala biten när man åker på en svår skada? 

– För varje gång blir det tuffare att köra rehab. Till slut kan man inte hantera det, tiden bara går som den alltid gör. Sedan är du frisk en dag, men däremellan är det jävligt tufft. Jag kan bara tänka mig hur det känns efter så många skador. Jag har haft tre tunga, han har väl haft fem nu. Eftersom jag vet hur det känns lider jag ännu mer med honom. Och det är väldigt tråkigt för oss som lag att vi tappar honom i det här läget. 

Nu väntar en lång rehabtid för Patrik Karlsson Lagemyr och många, många timmar i gymmet medan lagkamraterna spelar fotboll. 

– Det är väldigt ensamt, speciellt när de andra är ute och tränar. När man inte får vara med är det som värst. 

I juni gjorde 23-åringen comeback efter sin korsbandsskada och sedan dess har han spelat kontinuerligt. Han har precis som hela IFK Göteborg presterat ojämnt, men mot Örebro senast såg han ut att ha hittat formen och var en av planens främsta. 

Ångestmöte med Helsingborg 

– Verkligen, han gjorde kanske sin bästa match på länge. Men det är väl så när man känner sig pigg och fräsch, då brukar det gå åt helvete, säger Sebastian Eriksson, som själv väntas göra comeback i ångestmötet med Helsingborg på söndag efter diverse skavanker. 

– Jag känner mig matchredo och det blir en rolig match att spela. Det kommer att bli en batalj mot ett offensivt lag och vi gör allt vad vi kan för att samla kraft.