Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag har sagt det jag har att säga…”

Hosam Aiesh.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Hosam Aiesh, 25, har öppnat för att lämna IFK Göteborg.

Mot AIK fanns han inte med i truppen.

– Jag vred till foten. Hade jag varit egoist kanske jag hade åkt med och spelat – men kan jag inte så är det bättre att någon annan spelar, säger han.

Det var i en intervju med GT i slutet av september som Hosam Aiesh meddelade att han är beredd att lämna IFK Göteborg i vinter om han inte blir en startspelare. Mittfältaren är missnöjd med den sparsamma speltid han har fått efter att Poya Asbaghi fick sparken som tränare.

– Att sitta på bänken nästa år är inget alternativ. Jag tycker inte att jag har fått chansen att komma in och visa mig. Får jag inte chansen kanske det inte är någon idé och då får man kanske gå skilda vägar, sa Aiesh.

Sedan Roland Nilsson tog över Blåvitt har 25-åringen från Majorna, som köptes loss från Östersund för omkring sex miljoner kronor förra sommaren, haft svårt att ta en ordinarie plats i startelvan.

Hosam Aiesh saknades när IFK Göteborg mötte AIK under söndagen.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Saknades mot AIK

I söndagens viktiga bortamatch mot AIK (förlust med 0–2) fanns han inte ens med i truppen.

– Jag fick en stukning typ två dagar före matchen. Jag tränade dagen innan men det var inte hundra, jag fick tejpa på rejält. Det är svårt att vrida och vända när man har en sådan fot, säger Aiesh och utvecklar:

– Jag vred till foten. Vi kände att det var väldigt viktiga matcher. Hade jag varit egoist kanske jag hade åkt med och spelat – men kan jag inte så är det bättre att någon annan spelar. 

Men du tränade ändå ganska hårt dagen innan?

– Det var ingen rejäl stukning så det kändes okej, men det var lite tätt inpå. Det hade behövts några mer timmar. Men nu känns det bra, jag känner bara av det lite. Det ska inte vara några problem till nästa match. 

Vad har ”Rolle” sagt till dig om din situation rent allmänt? 

– Nä, ingenting, jag krigar på och är redo när jag väl får chansen.

”Nu är det bara att koncentrera sig på fotbollen och att vi ska klara oss kvar i allsvenskan”, säger Hosam Aiesh.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

”Har sagt det jag har att säga”

Hosam Aiesh har kontrakt med IFK Göteborg över 2022 och har i nuläget inget mer att tillägga om sin situation i klubben.

– Du kommer inte att få fler rubriker, det har ni redan fått en gång. Nu är det bara att koncentrera sig på fotbollen och att vi ska klara oss kvar i allsvenskan. Så är det nu. Jag har sagt det jag har att säga, säger han.

IFK Göteborg, som är indraget i bottenstriden av allsvenskan, möter Malmö FF borta på söndag.

– Jag är alltid hungrig, det är bra och viktiga matcher som kommer, säger Aiesh.

Hur ser du på möjligheterna att få speltid? 

– Jag har ingen aning, men jag är alltid beredd och redo. Blir det inget blir jag så klart besviken. Han (Roland Nilsson) vill ta tre poäng och han gör det på sitt sätt, vi är 22-23 spelare och alla vill spela.