Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag har fått in min nisch för i år nu”

Elfsborgs Johan Larsson firar segermålet mot Djurgården med en något märklig målgest.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

BORÅS. Djurgården förde spelet och tryckte på för ett segermål.

Då bröstade i stället lagets Jacob Une Larsson in matchens enda mål i eget nät efter ett inlägg från Elfsborgs Johan Larsson.  

– Mitt andra för säsongen, så det kan ju knappast vara en slump, säger Johan Larsson. 

Det var en på det stora hela chansfattig match som utspelade sig på Borås arena mellan Elfsborg och Djurgården. 

Djurgården styrde dock spelet och efter en dittills mållös match försökte man forcera in ett segermål i slutminuterna. Men det ville sig inte. 

Istället kunde Elfsborgs Johan Larsson snappa upp en boll ute på kanten, sätta fart framåt och slå in den i straffområdet. Vad han nog inte hade räknat med var att Djurgårdens Jacob Une Larsson skulle brösta in bollen i eget mål. 

Mitt i all Djurgårdspress så var det helt plötsligt 1–0 till Elfsborg och tre poäng rätt in på kontot. 

– Jag ser att det är mycket yta att gå på och sen vill jag att Jeppe (Jesper Karlsson) ska gå i djupet, men han var inte så sugen på det så jag slog in den. Ger man det inte chansen blir det inte mål, sen ska jag väl inte stå här och säga att det där var meningen med inlägget... säger Elfsborgs Johan Larsson. 

– Jag ser bara Jeppe och försöker få den över deras första gubbe. Sen hör jag Sampa (Samuel Holmén) skrika på bortre, men nu har jag sett målet och ha var ju hyfsat långt borta...

”Klappar oss inte på bröstet”

Faktum är att Johan Larsson låg bakom ett liknande mål mot serieledaren Norrköping för några omgångar sedan. Ett inlägg på chans – och så självmål. 

– Jag känner att nu har jag fått in min nisch för i år, det är ju perfekt, säger Larsson. 

Djurgårdsmålvakten Per Kristian Bråtveit om det snöpliga självmålet: 

– Jag skriker på boll och ser lite sent att han (Une Larsson) redan har bestämt sig. Tråkigt nog blir det det som avgör hela matchen... Det är klart att det ser komiskt ut, jag ska fixa det där bättre. 

Elfsborgs seger innebär att man nu hakar på i toppen, fyra poäng bakom Norrköping. 

– Det är en vettig start. Stabilt är nog ordet jag vill använda för att summera, undantaget matchen mot Häcken. Men vi klappar oss inte på bröstet, säger Johan Larsson.