Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag förstör hela matchen för oss”

Oscar Wendt kritiserade sig själv efter en tung kväll.

Blåvitts hemvändande stjärnvärvning gav bort bollen när AIK sprang ifrån till 3–1.

– Jag vet inte vad jag sysslar med. Jag sätter laget i skiten och förstör hela matchen för oss, säger Wendt.

Oscar Wendt kom till IFK Göteborg direkt från Bundesliga och Borussia Mönchengladbach.

Men trots många år på toppnivå i Europa har 35-åringen fått en tuff start i Blåvitt och legat bakom flera insläppta mål. När AIK gjorde 3–1 under måndagskvällen var det Wendt som slog en lös bakåtpassning som Eric Otieno snappade upp och gjorde mål på.

– Det är en katastrofal start. Jag dödar våra chanser att göra det till en match, säger en besviken Wendt efter 3-1-förlusten.

Oskar Wendt sågar sig själv

Wendt frågar sig själv vad han gjorde i situationen där han gav Otieno öppen gata mot mål.

– Jag vet inte vad jag håller på med. Jag vet inte vad jag sysslar med. Jag vet inte hur jag ska förklarar det. Jag sätter laget i en situation som förstör hela matchen för oss, vi startar inte bra på något sätt. Efter 2–1 har vi lite momentum sedan gör jag ett misstag som är oförklarligt och oförlåtligt, säger försvararen.

Hade du problem med Otieno och Elbouzedis snabbhet? 

– Nej det kan jag väl inte säga. Det är inte så att jag behöver stå och dölja något som är ganska uppenbart. Det är en usel match från mig, sedan ska jag inte säga att det beror på att de är snabba. Med all respekt, det var mer mitt misstag.

Oscar Wendt fick kritik av experten Alexander Axén i Discovery Plus.

– Jag kunde inte bry mig mindre faktiskt, han får tycka vad han vill. Jag vet att det finns mer att ta av. Det har varit hackigt sedan jag kom hem, jag ska inte använda det som en ursäkt, men det var en lång period utan matcher innan jag kom. Det har varit svaga insatser men det finns mycket mer att ta av. Det är klart att jag gjort misstag som jag normalt sett inte gör.

Se fler allsvenska höjdpunkter