Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Pajas som förstör hela vår match...”

Joakim Lindner, till höger, i löpduell med Gustav Ludwigson.
Foto: JESSICA GOW /TT / TT NYHETSBYRÅN

Varberg var rasande efter Hammarbys segermål.

Akinkunmi Amoos sträckta ben i duellen med Joakim Lindner var anledningen.

– Vi åker till Stockholm. Vi bor på hotell, vi kommer förberedda. Det kommer en pajas som förstör hela vår match, säger målvakten Stojan Lukic.

– Det var en som var superstjärna där ute som han brukar vara mot oss, säger tränaren Joakim Persson.

Det såg ut att bli mållöst i den första halvleken mellan Hammarby och Varberg på Tele 2 arena.

Men i halvlekens tredje tilläggsminut kom Hammarbys ledningsmål från Akinkunmi Amoo som tog revansch för petningen i derbyt mot Djurgården.

Hammarby firade men en som inte var nöjd med upprinnelsen till Amoos mål var Varberg-mittbacken Joakim Lindner. Amoo fick fram bollen till Astrit Selmani i kamp med Lindner vid straffområdeslinjen och när Selmani chippade den tillbaka till Amoo fick den sistnämnde öppet mål.

Ilska i Varberg efter målet

Flera av Varbergs spelare, bland annat målvakten Stojan Lukic, skrek på domaren Kristoffer Karlsson och menade att Amoo gick in med sulan i duellen med Lindner. Dessutom stod Astrit Selmani i offsideposition när han fick bollen.

– Jag tycker det är helt horribelt. Jag får väl böter och skit för att jag står här och kritiserar men han går in med sträckt sula. Det är vår frispark, absolut. säger Lindner i Discovery Plus i halvtid. 

Det blev en jämn andra halvlek men Hammarby lyckades hålla undan och vinna matchen. Efter matchen var Varberg fortsatt besvikna på situationen.

– Jag tycker fortfarande det är horribelt. Jag tycker det är horribelt för jag ska ha frispark, han går in med sträckt sula. Sen får se bilderna efter matchen att det två tre matcher offside också, då går ju... Ja då blir man förbannad, säger Joakim Lindner.

– Domarna går inte att prata med. Så fort man säger något eller kritiserar så får man gult kort. Hade det varit vi som hade gjort mål på det sättet tror jag garanterat domaren hade blåst.

”En pajas som förstör vår match”

Tränaren Joakim Persson var ännu argare på presskonferensen efter matchen.

– Det är knappt lönt att diskutera matchen med tanke på hur det var där ute. Det var en som var superstjärna där ute som han brukar vara mot oss, säger han.

– Han hade en av sina bästa kvällar igen.

Målvakten Stojan Lukic:

– Vi åker till Stockholm. Vi bor på hotell, vi kommer förberedda. Det kommer en pajas som förstör hela vår match.

– Alla kan göra misstag, det gör spelare också men om jag gör tre grejer och får tre gula blir jag avstängd. Men ta bort honom, låt honom döma i superettan, eller division 1 så han får tillbaka självförtroendet. Det här går inte. Han rånar oss. Det är ett rån, jag säger inte att vi är värda att vinna men vi ska ha en poäng. 

”Vad är det fel på?”

Lukic fortsätter:

– Det är alltid något med honom och ändå får han fortsätta döma. De som är kontrollanter, tittar de inte på matchen? De måste också se, det har hänt fem gånger med Kristoffer Karlsson. Vad är det fel på, är det fel på spelarna eller Kristoffer Karlsson?

Domaren Kristoffer Karlsson valde att inte kommentera den omdiskuterade situationen efter matchen. Inte heller Hammarbys tränare Milos Milojevic ville ge någon lång kommentar.

– Jag ska inte kommentera beslutet. Det jag kan säga att jag hoppas att de (domarna) också tittar på matcher och vill bli bättre som vi tränare och våra spelare vill bli bättre.