Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag är lite i chock – ska man skratta eller?”

Vibe och Marcus Danielsson jagar bollen. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Blåvitt föll med 2-1 på Tele2 arena. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

IFK Göteborg såg länge ut att få med sig 1-1.

Men i slutminuterna satte Mohamed Buya Turay avgörandet för Djurgården.

Efter matchen tyckte Blåvitt-spelarna att man förtjänade mer.

– Det känns väldigt orättvist, säger Patrik Karlsson Lagemyr.

IFK Göteborg imponerade mot Djurgården och stod för en riktig kämpainsats trots tidigt underläge i andra halvlek och ett rött kort på Giorgi Kharaishvili.

Blåvitt tryckte på för en kvittering, trots en man mindre, och fick utdelning i den 82:a minuten när 17-årige Benjamin Nygren höll sig framme och petade in 1-1.

Paka: ”Jag är lite i chock”

Stort jubel hos de tillresta bortasupportrarna och det såg länge ut som att Blåvitt skulle få med sig en viktig poäng från Tele 2 arena.

Men i den 88:e minuten tappade försvaret bort Mohamed Buya Turay i straffområdet som kunde stöta in 2-1 efter ett perfekt inspel från Jonathan Ring.

Patrik Karlsson Lagemyr, som stod för en mycket stark insats, tycker att IFK Göteborg förtjänade betydligt mer med tanke på insatsen.

– Det är sjukt på något sätt att vi kommer in i omklädningsrummet, man är oerhört besviken men det kändes som att man inte visste om man skulle vara arg eller skratta. Det är en blandning av allt. Jag är i lite chock att vi inte får en poäng med oss efter en så bra match, vi krigar som fan och jag känner att det är vi som har matchen.

”Det känns väldigt orättvist”

Hur orättvist känns det?

– Det känns väldigt orättvist eftersom att vi gör en så bra match och vi är en man mindre länge. Vi trycker på. Att komma härifrån med noll poäng är otroligt surt.

Huvudtränaren Poya Asbaghi:

– Det kändes värdigt med den poängen vi hade. Men Djurgården straffar oss hårt i egen box igen och det känns blytungt. Men hur nere man än är och besviken över resultatet så vet jag att jag kommer vara stolt över grabbarnas insats när jag vaknar i morgon.

Lasse Vibe menar att förlusten är en läropeng för Blåvitt.

– Det är bra för gubbarna att lära sig. Man kan spela så här bra och inte få med sig någonting. Det här ska vi ta med oss och det får gå ut över någon annan, säger han.

”Det andra gula var fel..”

Giorgio Kharaishvili som fick rött kort när han halkade och ramlade in i Elliot Käck känner att domslutet var orättvist.

– Jag tycker att det andra gula kortet var fel. Jag halkade och ville inte fälla honom, berättar han besviket efter matchen.

Giorgi Kharaishvili tilldelas en utvisning mot Djurgården.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Pratade du med domaren?

– Ja, jag sa till honom att jag halkade men det gjorde ingen skillnad.

Sebastian Larsson sa häromdagen att konstgräset gör att man kommer in i duellerna på ett annat sätt och att domarna måste vara uppmärksamma på det.

– Planen var blöt vilket gör att man kan halka runt. Det var fler spelare som halkade i matchen, vilket är normalt. Jag är så besviken just nu. Vi var tio man och gjorde mål men det var orättvist och oturlig för mig och laget.

Karlsson Lagemyr tycker inte heller att det var rött kort.

– Han halkar ju, det gör han. De som ser det är inte färgade. Det är oerhört tråkigt. Vi har två straffsituationer och det är tufft.

Lasse Vibe:

– Egentligen ska jag inte kommentera om vilka beslut man tar. Jag har ingen utbildning inom det. Men som jag ser det så halkar han. Sedan om det är gult eller inte, det vet jag inte – det är därför jag är fotbollsspelare och inte domare, säger Vibe.