Stefan Ishizaki. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Stefan Ishizaki. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

”Det var inget slag – det var ett pet..."

Publicerad

GÖTEBORG. Elfsborg åkte på en ny tung förlust mot Häcken.

Efteråt mötte Stefan Ishizaki, 35, fansens vrede vid bortasektionen och hamnade i en het konfrontation med en Elfsborg-supporter.

– Jag kommer ta det där med honom – för jag vet exakt vem det är, säger Ishizaki.

Elfsborg har fått en mardrömsstart på årets allsvenska och åkte på ytterligare en blytung förlust mot BK Häcken i kväll.

0–5-förlusten på Bravida arena sved och efteråt krävde supportrarna svar från spelare och ledare i Boråslaget.

– Visa hjärta, skanderade den tillresta Elfsborgsklacken bland annat.

Stefan Ishizaki, Elfsborgs veteran, var en av spelarna som gick fram för att prata med fansen.

– Det är klart att det svider i fansens hjärtan och det är klart att de är besvikna. Om vi bara smiter iväg med svansen mellan benen så tycker jag det sänder fel signaler. Jag försökte så mycket jag kunde, sedan är det oturligt att jag gör ett självmål också, säger Stefan Ishizaki om sin insats.

”Vissa ordval är olyckliga”

Av tv-bilderna att döma var stämningen hetsig vid bortasektionen efter slutsignalen.

– Det är klart att det inte är roligt en del av grejerna de säger. Samtidigt, det är inte vår bästa match och de lägger sin själ och sitt hjärta för att stötta oss i vått och torrt. Det är bara att suga upp det de säger, säger Ishizaki och fortsätter:

– Jag tror några av dem kommer ångra vad de sagt i morgon. Det är för att de brinner för oss, för vår klubb. Det gör vi också, men vissa ordval och så där är olyckliga.

Stefan Ishizaki vill inte kommentera i detalj vad som skedde i konfrontationen, men säger efter en stunds betänketid:

– Det finns tv-bilder.

– Jag kommer ta det där med honom – för jag vet exakt vem det är. Det är det som är bra och dåligt med en storstad. Här vet alla vem alla är.

Dementerar slag

Enligt Aftonbladet blev Ishizaki slagen i ansiktet av en Elfsborgsanhängare, men den uppgiften dementerar Elfsborgsstjärnan på Twitter.

https://twitter.com/StefanIshizaki/status/996128863712436224

Pratar du med de säkerhetsansvariga i Elfsborg om det som skedde?

– Det får vi se sedan. Jag är upprörd efter matchen, han är upprörd efter matchen. Vi får se när vi ska ta det.

Har du upplevt något liknande tidigare?

– Jag har spelat för fans som varit hotfulla och aggressiva. Det är väl inget nytt. Jag kommer ihåg när det inte gick så bra i AIK 2004. Då var folk på väg in på planen när vi mötte Hammarby och de gjorde 1–0. Jag har varit med om det förr. Om det är bra eller dåligt... det är klart att det inte är bra, säger Stefan Ishizaki.

Även Elfsborgstränaren Jimmy Thelin fick möta fansens ilska efter matchen.

– Det är egentligen bara att låta dem få ut sina känslor. Man måste förstå att det är en känslosport och de är här för att stötta oss. Det är klart att det känns väldigt, väldigt mycket hos dem när vi förlorar en match på det här sättet, med 0–5. Men vi har känt starkt stöd före den här matchen och vi kommer att känna starkt stöd till matchen mot IFK Göteborg (nästa måndag) också, säger Thelin.

Elfsborg har tagit fem poäng på åtta matcher.

 

LÄS MER: Robert Gojanis mardröm: självmål och rött kort

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag