Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Irandust bakom allt i Häckens vinstmatch

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Han spräckte målnollan och assisterade till 2-0.

Daleho Irandust hade en minst sagt trevlig eftermiddag hemma på Bravida Arena när Häcken hakade på toppen.

Slutresultatet skrevs till 3–0.

En första halvlek som präglades av ineffektivitet hos båda lagen, framför allt i passningsspelet, byttes ut till något betydligt mer underhållande i matchens andra akt. 

Daleho Irandust stod för merparten av showen. 

Han gjorde 1-0 i den 57:e matchminuten efter att på världscup–manér åka slalom mellan Örebro–försvararna och säkert sätta ledningsmålet längs med marken bredvid en utrusande Oscar Jansson. 

2–0 ordnade Alexander Jeremejeff bara fem minuter senare efter ett fint inspel på första stolpen signerat just Irandust. Adam Andersson hittade Irandust som slog in bollen direkt på en bra placerad Jeremejeff.

3–0 kom från Paulinho efter att denne befunnit sig på planen i endast tre minuter – Örebro såg ut som ett slaget lag och skapade väldigt få chanser trots att man bytte in både Carlos Strandberg och Agon Mehmeti. 

Assistent till Paulinho? 

Daleho Irandust.

”Får en chans att visa upp mig”

Huvudpersonen var glad och lättad efter matchen – det var Irandusts blott andra allsvenska mål för säsongen. Nu fick han inte bara dubbla, utan även trippla poängen.

– Det är jävligt skönt, och lite extra skönt när målet är snyggt. 

– Assisten till Alex (Jeremejeff) bara fem minuter senare, sen den till Paulinho i slutet… Det släpper nu, säger Daleho Irandust och spricker upp i ett brett leende.

Han berättar också att han har pratat mycket med Moestafa El Kabir gällande den mentala aspekten och angående förväntningarna som ställts på honom efter förra årets framgångar. 

– Han sa: ”Du kanske inte har gjort dåliga matcher, men folk har högre krav på dig nu”. Det var en tankeställare – efter matchen mot Blåvitt har det bara flutit på.

Häcken tar sig an Gif Sundsvall på bortaplan i nästa allsvenska omgång, innan man inleder Europaspelet efter vinsten i Svenska cupen. Holländska storklubben AZ Alkmaar står för motståndet och en förväntansfull Irandust ser fram emot dubbelmötet. 

– Det ska bli fantastiskt kul och en stor chans för mig att visa upp mig lite. Det är de chanserna man måste ta, jag är ändå 21. Vi har en bra chans mot Alkmaar – vi spelar bra fotboll just nu och ska bara ta med allt positivt in i det dubbelmötet, säger Daleho Irandust.