Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ilskan mot AIK: ”Det är inte fint av dem”

Ahmed Yasin. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
AIK:s sportchef, Bjrön Wesström. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Ahmed Yasin var tillbaka på sin gamla hemmaplan Friends arena - och buades ut av vissa AIK-supportrar som kallade honom ”golare.”

Nu slår mittfältaren tillbaka. 

– Förra året fick jag höra att jag läckte en startelva, men det var inte jag. Att gå ut och slänga det här på mig är inte fint, säger han. 

Det var i september förra året som Hammarbys tränare Stefan Billborn avslöjade att någon i AIK läckt lagets startelva till honom inför derbyt mot AIK. 

- Det är ett internt problem för AIK sa Hammarbytränaren i podcasten ”Bergman 90 minuter.” 

AIK:s sportchef, Björn Wesström, bekräftade senare att det fanns en läcka och att man rett ut händelsen internt. 

– Vi har koll på vad som hänt och hur det har gått till. Vi har hanterat frågan och vi tror inte att samma sak kommer att hända igen, sa han då. 

Ahmed Yasin, som hade lämnat AIK för Al Khor i Qatar i höstas, kände sig utpekad av klubben. Och när han kallades golare av vissa AIK-supportrar under onsdagens match tog han själv upp hela händelsen i den mixade zonen efteråt. 

– Det är inte matchen jag vill prata om egentligen utan det är en händelse från förra när jag lämnade AIK för Qatar och jag fick höra att jag var en golare som golade ner vår startelva till Hammarby. 

– Det ringde någon från Sportbladet och frågade mig om det här och jag blev chockad. De som känner mig, spelare som tränare, vet vad jag är för person. De vet att jag är hundra procent professionell, säger han. 

Yasins ilska mot AIK:s fans

Yasin menar att det inte var han som läckte elvan. 

– Men när sportchefen Björn Wesström går ut och säger att problemet är löst då en spelare är borta, tyder det bara på en person, och det är jag. Och jag vet också att det gick rykten att det var jag. Men jag skickade ett mess till honom och sa att det inte var jag. 

– Fansen fick höra det. Men jag kan säga så här att på vägen till Göteborg till Stockholm i dag får två eller tre spelare i vårt lag deras startelva så vi vet att de ska spela med fyrbackslinje. Det irriterar mig. Jag har ändå varit i klubben, vunnit SM-guld med klubben och spelat 15-16 matcher. 

Yasin säger att han fick motta hot på sociala medier förra året. 

– Det är inte fint utav dom. Jag är inte rädd. Jag vet att jag fick hot av personer som skrev till mig på Instagram. Det var anonyma konton. Men det är inga män med pungkulor. 

”Jag om någon vet att man inte golar..”

Du kände att du ville gå ut med det här nu och säga ditt? 

– Ja, nu när jag själv får AIK:s startelva och jag vet att de ska spela med en fyrbackslinje och fansen buar ut mig och skriker golare. 

Var det därför du ville gå ut med det?

– Inte bara därför, men jag fick ju AIK:s startelva. Jag om någon vet att man inte golar på någon. 

Har du pratat med AIK om det här?

– Jag har skickat ett sms. 

Vad fick du för hot på Instagram?

– Det stod massa saker. ”Akta dig”, ”Kom inte till stan.” Men jag är inte den personen som är rädd eller skraj. Jag har inte velat säga det här, men när de skriker och buar åt mig och säger de här sakerna...

– Jag har ändå varit här i kubben i fyra år och vunnit SM-guld här. 

AIK:s sportchef Björn Wesström vill inte kommentera någonting kring händelsen. 

– Jag vill inte gå i någon polemik i medierna med Ahmed Yasin om vad som varit. Det är väl det enda jag kan säga om det här.