Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan: ”Kolla innan du öppnar munnen”

Patrik Wålemark
Foto: Dplay

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Häcken skrek på straff i derbyt mot IFK Göteborg.

Efter matchen riktar Ahmed Yasin hård kritik mot domaren Kristoffer Karlsson.

– Domaren är stensäker och springer fram och skriker ”spela på”. Kolla med linjedomaren innan du öppnar din mun, säger Yasin.

Derbyt mellan Göteborg och Häcken slutade 1-1 men i slutet av matchen ville Häcken ha chansen att avgöra från straffpunkten.

Jakob Johansson gjorde ner Patrik Wålemark i straffområdet och Häckenspelarna rasade över den uteblivna signalen från domaren Kristoffer Karlsson.

– Vi ska ha straff. 100%. Jag förstår inte varför han inte vågar blåsa, säger Ahmed Yasin och fortsätter:

– Domaren är stensäker och springer fram och skriker ”spela på”. Ta det lugnt och prata med linjedomaren om han sett någonting annat innan du öppnar din mun.

Häcken ville ha straff mot Göteborg

Tränaren Andreas Alm är mer försiktig med sin kritik mot huvuddomaren.

– När jag ser den är det straff. Karlsson har en svår position för att se det som Jakob Johansson gör, han är bakom ryggen. Det är inte straff för han inte blåser men det är straff om han hade sett den. Sen kan man undra vad assisterande gör där ute, det är hans uppgift att hjälpa, säger Alm.

– Vi är bittervana vid att inte få straff eller röda kort till vår fördel. Jag har inte gnällt på domarna i media i år, och jag gör inte det nu. Det var en svår situation att se.

Wernbloom: ”Man vill alltid ha straff”

Både Roland Nilsson och Pontus Wernbloom hade svårt att skaffa sig en uppfattning om situationen. 

– Alm skrek ganska mycket hela matchen. Men så är det alltid, det finns tillfälligheter där domaren borde blåst åt ena eller andra hållet, säger Nilsson.

– Man vill alltid ha straff, jag är långt ifrån så det är svårt att säga. Han skrek, de skrek. Vi hade gjort samma. Då skriker tränaren och hela gänget. Jag tyckte domaren var lika bra eller dåligt åt båda håll. Han var helt okej i dag, säger Wernbloom.

Galna straffavgörandet

Orlando City-försvararen Rodrigo Schlegel blev stor matchhjälte efter att ha räddat den avgörande straffen i en slutspelsmatch mot NYC i helgen.