Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan: ”Blod! Det är corona för helvete”

Rasmus Karjalainen avgör
Foto: PAVEL KOUBEK/TT / TT NYHETSBYRÅN
Per Frick påpekar att Andreas Skovgaard har blod på tröjan
Foto: Dplay

Här skäller Per Frick på ÖSK-spelaren Andreas Skovgaard. 

Anledningen: blod på dennes tröja. 

”Det är corona för i helvete”, hördes Frick skrika i tv-sändningen. 

Elfsborg hade fem raka kryss när de under lördagen åkte till Behrn arena för att ta sig an Örebro. 

Och det började lovande. 

För redan efter två minuter sprang Albin Granlund ner Rasmus Alm och domaren Fredrik Klitte tvekade inte och blåste för straff. Reprisbilderna visade dock att kontakten skedde utanför straffområdet. Per Frick var kylig och rullade in ledningsmålet. Minuter senare kvitterade hemmalaget när Nahir Besara satte en ännu en tilldömd straff. 

Sedan tvingades Jake Larsson kliva av skadad och in kom i stället Rasmus Karjalainen. 30 sekunder blev Karjalainen målskytt när han nickade in Deniz Hümmets inlägg till 2-1. 

Elfsborg kom nära två gånger om via Johan Larsson och Per Frick, men utan resultat. 

”Har varit grinigt hela matchen

Men kvitteringen skulle komma.

Per Frick kolliderade med ÖSK-målvakten Oskar Jansson, som föll ihop. Spelet fortsatte och Rasmus Alm kunde enkelt rulla in 2-2. 

– Det var lite svårt att hänga med där. Jag tycker inte att han (Per Frick) går in oschysst. Örebro ska inte ha någon frispark där. Baserat på vad jag såg så tycker jag att det är mål. Korrekt beslut av domaren, säger experten Jens Fjellström. 

– Det har varit grinigt hela matchen. Vi sårar dem ganska rejält men det gör de med oss också. Jag var 100 procent på bollen vid 2-2-målet. Mycket bra beslut av domaren, säger Per Frick i Dplay. 

Örebro avgjorde sent

Om den andra halvleken var händelserik och spännande så var den andra halvleken allt annat än det. Chanserna saknades och 2-2 stod länge. Per Frick blev irriterad på Andreas Skovgaard som hade blod på tröjan och skällde ut denne efter noter. 

”Blood! Det är corona för i helvete”, hördes Frick skrika i Dplays sändning. 

Matchen var på väg mot oavgjort. 

Men i matchminut 83 klev Rasmus Karjalainen fram och satte 3-2. Ett mål som blev avgörande och betyder att Elfsborg tappar ytterligare i den allsvenska topptabellen. 

– De är mer effektiva än vad vi är i dag, men så är väl fotbollen ibland. Analysen är enkel: vi skapar chanser varje match men får inte till det. Örebro är effektiva, säger Jimmy Thelin. 

Osannolika målet avgör i matchens sista minut