Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

IFK överger klädmärket – gör som Hammarby

Robin Söder i Blåvitts Kappa-tröja.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Vladimir Rodic i Hammarbys Craft-tröja.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Blåvitt byter kläder.

När avtalet med italienska Kappa nu går ut blir Craft ny leverantör av match- och träningskläder för klubben.

Det nya samarbetet kommer att offentliggöras inom kort, enligt GT:s uppgifter.

I fjol klev Serneke in som ny stjärnsponsor för IFK Göteborg, vilket innebär att byggjättens logga pryder den mest eftertraktade positionen på bröstet på Blåvitts matchtröja.

Hur IFK:s dräkter kommer att se ut nästa säsong återstår att se.

Men klart är att avtalet med leverantören Kappa, som klev in i Blåvitt inför 2016, går ut vid årsskiftet. GP var först med att berätta att Blåvitt till nästa säsong kommer att få Craft som ny leverantör av match- och träningskläder.

Enligt GT:s uppgifter är alla detaljer nu klara och det nya klädsamarbetet kommer att offentliggöras någon gång kring årsskiftet.

”Avtalet med Kappa löper ut”

IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson är förtegen om uppgifterna kring Craft.

– Det enda jag vet är att vi har ett avtal med Kappa som löper ut. Det vi fokuserar på just nu är att göra ett bra avslut med våra samarbetspartners, säger han.

Craft är kanske mest känt för sina skidkläder, men företaget har nu gjort en satsning i fotbollen. Inför den gångna säsongen gick klädföretaget in i Hammarby som tidigare hade Puma som leverantör. Hammarby hade Kappa 2011-2014. 

Fotboll Sthlm har tidigare uppgett att Hammarbys avtal med Craft är ett av de största som har tecknats i svensk fotboll – det är värt ungefär fem miljoner kronor per år.