Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

IFK-kaptenen: ”Vi var tvungna att lugna folk”

Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Uppgifterna om att Poya Asbaghi sparkats skakade om Blåvitts spelartrupp.

Lagkaptenen David Boo Wiklander berättar nu om det kaotiska dygnet – och det extrainsatta mötet med klubbdirektören Max Markusson.

– Vi ville sitta ner och höra vad klubben har att säga om situationen för att se hur vi går vidare, säger Boo Wiklander.

Det senaste dygnet har varit ett kaos för IFK Göteborg.

Under måndagskvällen publicerade Göteborgs-Posten uppgifter om att IFK Göteborg sparkar sin tränare Poya Asbaghi, och att legendarerna Jonas Olsson och Hjalmar Jonsson tar över huvudansvaret för resten av säsongen.

Blåvitt svarade med en kraftig dementi, vilket också Asbaghi gjorde i en kort kommentar till GT:

– Jag har inte fått sparken.

Under tisdagsförmiddagen tränade IFK Göteborg som planerat. Efter träningen slog Asbaghi återigen tillbaka mot uppgifterna och var förbannad på de uppgifter som framkommit i media som kritiserade hans person

"Det exploderade ju överallt"

Mittbacken David Boo Wiklander berättar om det senaste dygnets kaos.

– Truppen har den inte påverkat någonting egentligen. Vi hade träning som vanligt och livet går vidare. Klubben har dementerat uppgifterna, svårare än så är situationen inte i dagsläget, säger han.

Samtidigt medger lagkaptenen att situationen i spelartruppen blev uppjagad när uppgifterna publicerades. 

– Vi var tvungna att lugna folk litegrann och tona ner det. Det exploderade ju överallt. Men vi får se vad framtiden har att utvisa nu. Alla undrade mest vem som kommer hålla träningen i morgon (läs: i dag), säger han.

– Alla lag har "spelartrådar". Om det kommer ut uppgifter i en tråd att din chef har fått sparken så blir man frågande och nyfiken som alla andra, fortsätter han.

"Ska vända till något positivt"

– Vi måste acceptera läget, såväl som Poya och "Affe" (Alf Westerberg, ass tränare). När det skrivs om dem personligen så måste det kännas för dem som att det blir taget ur sammanhanget. Som spelare så är det här vårt jobb. Vi gnuggar på, det här är vår vardag.

Hur ser du på situationen som är just nu?

– Jag har varit med om det här tidigare i Norrköping och året efter det tog vi SM-guld. Jag har positiva vibbar kring det. Jag vet vilka medel man ska använda för att vända det. Vi får vända det här till något positivt.

Träffade IFK-ledningen

Lagkaptenen berättar också om att de, precis som GT kunde avslöja, hade ett möte med klubbdirektören Max Markusson under tisdagsmorgonen. 

– Vi satt ner imorse för att bara diskutera igenom den artikeln som det berör, säger Boo Wiklander.

– Vi ville mest bara sitta ner och höra vad klubben har att säga om situationen för att se hur vi går vidare härifrån. Det är bara att gå ut och tuta och köra nu, fortsätter han.

Boo Wiklander avslutar:

– Det finns en drivkraft att de som skriver den här typen av artiklar ska få skriva att Blåvitt löste det, trots allt, och att de gjorde det med en laganda som är fruktansvärt stark. Det finns ingenting som kan stoppa oss där

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!