Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

IFK-kaptenen närmar sig spel

Sebastian Ohlsson utgick skadad i matchen mot Örebro.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

IFK Göteborgs lagkapten Sebastian Ohlsson närmar sig spel igen efter att ha missat de senaste matcherna på grund av skada. 

Ohlsson har tränat med övriga laget både torsdag och fredag och nu siktar han på att vara matchklar till på söndag. 

– Jag har goda förhoppningar om allt går som det ska, säger Sebastian Ohlsson. 

Det var i matchen mot Örebro i början på juni som IFK Göteborgs lagkapten Sebastian Ohlsson utgick skadad. Sedan dess har han inte spelat någonting – utan haft problem med baksida lår. 

På torsdagens träning inför söndagens hemmamatch mot IFK Norrköping var dock Ohlsson åter i träning med övriga laget igen. Han deltog i de flesta gemensamma övningarna men klev av framåt slutet för att köra på egen hand. Han tränade sedan även med övriga laget på fredagen. 

– Det känns okej, sedan är man väl inte där fysiskt direkt och inte hundra i matchform. Men kul att vara med och träna med gubbarna igen, säger Sebastian Ohlsson. 

Kan du vara med på söndag?

– Det är bara den sista biten kvar nu, men sen vill jag inte dra upp det igen. Jag har goda förhoppningar om söndag om allt går som det ska. Sen har jag väl inte 90 minuter minuter i benen kanske. 

Kommer inte starta

Sebastian Ohlsson har tidigare varit skonad från allvarligare muskelskador och därför har det varit lite extra jobbigt nu, medger han. 

– Jag har aldrig haft någon baksida innan, så man känner inte av signalerna på samma sätt. Man vet inte vad kroppen vill säga riktigt. Det har varit lite jobbigt, speciellt när man har sprungit själv vid sidan av. 

Poya Asbaghi kommenterar Sebastian Ohlssons skadeläge: 

– Han har inte haft så många träningar och fortfarande ingen full träning. I bästa fall är han uttagningsbar på söndag, men det är ingenting som talar för att han kommer kunna starta. 

Lasse Vibe missar matchen

Samtidigt står det klart att Lasse Vibe inte kommer finnas med i truppen heller i söndagens match. Den danske anfallaren drog på sig en blödning i höger lår i matchen mot Falkenberg och missade förra matchen mot Eskilstuna. 

– Lasse Vibe fortsätter sin rehab och kommer inte vara med på söndag, säger Asbaghi. 

På torsdagens träning klev dessutom mittfältssuccén Alhassan Yusuf av tidigare och Victor Wernersson körde själv vid sidan av. De var dock åter med övriga laget på fredagens träning igen.

– ”Hasse” klev av efter en smäll på foten. Det är klart att de båda är frågetecken, men vi hoppas att de kan vara med, säger Asbaghi. 

– Det var bara av försiktighet, det är ingen fara, säger Wernersson.