Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

IFK Göteborgs svar efter Vibes besked

Fyra mål blev det i år för Blåvitts danske favorit.
Lasse Vibe lämnar IFK Göteborg efter årets säsong.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Lasse Vibe, 32, har bestämt sig för att lämna IFK Göteborg.

Nu får Blåvitt en stor lucka att fylla – både på och utanför planen.

– Han har varit ovärderlig för oss i år, säger IFK Göteborgs assisterande sportchef Pontus Farnerud.

Torsdagens nyhet blev självklart en stor snackis i Blåvitt-kretsar. Anfallsstjärnan och publikfavoriten Lasse Vibe lämnar IFK Göteborg och flyttar hem till Danmark.

– Jag har tillsammans med min familj tagit detta beslut med utgångspunkt i att vi tycker att våra tvillingpojkar ska få möjlighet att bo i Danmark, gå i dansk skola och skaffa kompisar för livet. De är så stora nu att det är synd att fortsätta flytta på dem. Eftersom vi vet att vi vill flytta till Danmark när jag slutar i Blåvitt så kändes det som att det är bäst för dem och för oss att göra det nu och inte vänta några år ytterligare, motiverade den 32-årige dansken beslutet.

För många blåvita var beskedet oväntat – men för IFK Göteborgs sportsliga ledning kom det knappast som någon chock. Enligt Pontus Farnerud, assisterande sportchef i klubben, har Blåvitt hela tiden vetat om att Vibe haft ett visst intresse för att flytta hem till Danmark.

– Lasse vill flytta hem av familjära skäl. Det har inget att göra med det sportsliga att göra, det får vi respektera, säger Farnerud och tillägger:

– Men det är så klart tråkigt, han har fått säsongen lite sönderhackad av skador. Med en riktig försäsong tror jag att han hade kunnat bli riktigt bra nästa år.

Lasse Vibe lämnar IFK Göteborg.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

”Har varit ovärderlig för oss”

Lasse Vibe skrev i våras på ett ettårskontrakt med Blåvitt med option på ytterligare ett år. Den optionen väljer han alltså att inte utnyttja.

– Han har varit ovärderlig för oss i år. Det han gör på planen och mellan varje övning och hur han agerar när han varit skadad … alltid som en ledare. Har kommit hem utan någon prestige eller status, han har bara tänkt på det bästa för laget, säger Pontus Farnerud och fortsätter:

– Det har redan avspeglat sig den här säsongen och kanske även framöver i ett längre perspektiv kommer vi att ha nytta av det Lasse gjort för oss i år.

IFK Göteborgs assisterande sportchef Pontus Farnerud.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Får titta på hur det ser ut ekonomiskt”

Lasse Vibe gör sin sista match i Blåvitt-tröjan på lördag mot Östersund på Gamla Ullevi.

Hur han därefter ska ersättas?

– Man har börjat tänka på det redan, men vi har vetat om situationen och tankarna har funnits där tidigare. Det är svårt att gå igenom en hel allsvensk säsong med bara en anfallare även om han heter Robin Söder. Vi får titta på hur det ser ut ekonomiskt och hur vi prioriterar, säger Pontus Farnerud.

Studio GT summerar Blåvitts säsong