Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blåvitts profilvärvning: ”Varit frustrerande”

Kolbeinn Sigthorsson har stora förhoppningar på sig själv i år.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Efter en månad i klubben kan Kolbeinn Sigthorsson, 30, äntligen träna för fullt. 

Anfallsprofilen siktar på debut mot IFK Norrköping nästa helg. 

– Jag känner att de här extraveckorna har gjort mig gott, säger islänningen. 

Efter två struliga och svaga säsonger i AIK bestämde sig 30-åringen i samråd med IFK Göteborg att starta uppbyggnadsträningen från noll. 

– Jag hade så mycket problem med skador i fjol. Det är bättre att jag bygger upp mig ordentligt än att stressa fram något. Nu kan jag träna för fullt och det känns bra, säger Kolbeinn Sigthorsson. 

Han har precis börjat delta i den kollektiva träningen och finns inte med i truppen mot Gif Sundsvall i dag. Förhoppningen är att kunna få speltid mot IFK Norrköping nästa helg. 

– Det har självklart varit frustrerande, men det handlar om att vara redo vid rätt tillfälle. Jag ska se till att komma i bra form och jag vill visa att jag fortfarande kan leverera. 

”Är lite större och kan bidra med olika saker”

Vad har du fått för intryck av Göteborg? 

– En bra stad. Det är likt Island men lite större, haha. 

Vad kan du bidra med till laget? 

– Om du tittar på de andra anfallarna... jag är lite större och kan bidra med olika saker. Jag kan hålla i bollen och vara en targetspelare. Förhoppningsvis kan jag och laget göra en riktigt bra säsong. 

Pontus Wernbloom känner han sedan tidigare. Duon kamperade ihop i AZ Alkmaar för tio år sedan. 

– Jag vet hur det är att spela med honom. Han är som... hur ska jag säga, han är som ett skepp på mitten och jobbar hårt. En fysisk spelare med mycket erfarenhet, det är alltid bra att ha sådana spelare, säger Kolbeinn Sigthorsson.