Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

IFK Göteborgs oro: Mittbacken osäker

Kristopher Da Graca.Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi.Foto: HENRIK ISAKSSON / TT

IFK Göteborg har bara två mittbackar i truppen. 

Och nu har den ena fått en känning inför ödesmötet med Sirius. 

– Vi gör en sen bedömning, säger tränaren Poya Asbaghi. 

Kristopher Da Graca, 22, tränade inte med laget på Valhalla på fredagsförmiddagen. 

– Han fick en känning på träningen i går så vi höll honom inne i dag. Vi får se i morgon, säger Poya Asbaghi. 

Det var samma läge för André Calisir inför den första cupmatchen mot Västerås SK. Mittbacken lämnade klartecken sent. 

– Det gick ju bra så vi får hoppas på samma i morgon, fortsätter Poya Asbaghi. 

IFK Göteborg har jagat förstärkning på mittbackspositionen sedan i somras men är ännu inte i mål. Om Kristopher Da Graca inte kommer till spel mot Sirius på lördagen är mittfältaren August Erlingmark ett alternativ som ersättare. 

– I utgångsläget har vi samma matchtrupp som senast, men om det blir så att ”Koffe” inte kan vara med kallar vi in Tim (van Assema) på bänken, säger Blåvitts tränare. 

”Är en svår ingång att ha”

Hans lag har full pott efter två omgångar i cupen och toppar gruppen. Vid seger eller oavgjort mot Sirius är Blåvitt klart för kvartsfinal. 

– Men det är en svår ingång att ha, att skydda ett kryss. Vi måste verkligen gå för seger. Vi har gjort det jäkligt bra i de här två matcherna, framför allt har vi släppt till få målchanser och nu får vi testa det mot allsvenskt motstånd. Sirius inledde ju otroligt starkt med en 8-1-seger och sedan blev de hårt straffade mot Västerås som utnyttjade ett bra kontringsspel. Jag tror att de har lärt sig läxan där, säger Poya Asbaghi. 

Är det någon speciell spelare ni måste se upp med? 

– Stefano Vecchia skadade i princip hela förra året, när han är frisk är han kanske den mest irrationella och den som på egen hand kan skapa ganska mycket oreda. Han är en spelare som har en del spets.