Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

IFK Göteborgs besked: Vibe riskerar missa AIK

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM / TT NYHETSBYRÅN

Lasse Vibe, 32, har gjort en MR-undersökning. 

Det handlar om en liten bristning i låret, men exakt resultat kommer på måndag. 

– Det är inte troligt att han spelar mot AIK, säger tränaren Poya Asbaghi. 

När IFK Göteborg mötte Kalmar FF borta i torsdags satte sig dansken plötsligt ner minuter före pausvilan. Han hade ont i baksidan av låret och tvingades byta med Robin Söder. 

– Tanken innan var att jag skulle spela en halvlek till 60 minuter så att Robin kunde komma in och avgöra. Hade vi gjort det så hade alla varit glada, nu blev det att jag kände lite grann och då var det bättre att kliva av direkt när Robin ändå sitter där och kan spela, sa Lasse Vibe efter 1-1-mötet och lade till: 

– Det är svårt att säga hur länge jag blir borta. Jag hoppas att jag klev av i rätt tid. 

Under fredagen genomgick han en MR-undersökning och under lördagen har 32-åringen meddelat klubben att låret känns bättre. 

– Exakt resultat kommer på måndag, men det handlar om en liten bristning. Det är inte troligt att han spelar mot AIK (måndag kväll), säger Poya Asbaghi. 

Positivt kring Sebastian Eriksson 

Även Amin Affane (häl), Nzuzi Toko (lår) och Junes Barny (okben) missar med största sannolikhet stormötet. 

– Amin borde vara närmast. Han har haft en kraftig smärta som kommit på en gång, men han har vilat foten och blir bättre och bättre, fortsätter Blåvitts tränare. 

På pluskontot finns Adil Titi, som satt på bänken mot Kalmar FF senast, och dessutom har Sebastian Eriksson försiktigt börjat träna med sina lagkamrater. När reserverna körde ett pass på Kamratgården under fredagen fanns 30-åringen för första gången med i kollektiv träning sedan han åter blev Blåvitts spelare efter tiden i Grekland. 

– Det går i rätt riktning. Han har varit med på genomgångar och så där, men har ännu inte varit med när hela truppen har kört, säger Poya Asbaghi. 

IFK Göteborgs tränare Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Hur är stämningen i truppen annars? 

– Den är bra. Vi tog en viktig pinne i Kalmar trots att vi inte gör vår absolut bästa match anfallsmässigt. Vi måste höja vissa saker mot ett tufft AIK, men jag tror att vi kommer att göra en väldigt bra match. 

Hittat nya svagheter i AIK 

Hur ser du på årets upplaga av AIK? 

– Mycket är samma från i fjol, men de har en liten annan balans och man märker att de har tummat på vissa delar. Jag har hittat nya svagheter när jag tittat på deras matcher. Mycket hängde på Kristoffer Olsson framåt, men nu när han har lämnat måste hans individuella skicklighet delas på flera och då blir den defensiva balansen inte riktigt samma som när AIK vann SM-guld i fjol. 

Under lördagen var närmare 11 500 biljetter sålda till mötet på Ullevi. 

– Blir det bra väder räknar jag med betydligt fler än så, säger Poya Asbaghi.