IFK Göteborg värvar Eman Markovic från IFK Norrköping

Eman Markovic under tiden i IFK Norrköping.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

IFK Göteborg går starkt i allsvenskan och skuggar topplagen efter överkörningen av Varberg under måndagen.

Nu står det också klart att man förstärker truppen ytterligare, när norrmannen Eman Markovic hämtas in från IFK Norrköping.

 – Jag är väldigt imponerad av Blåvitt och glad över att bli en del av laget. Det görs en spännande satsning här som jag verkligen vill vara med på, säger Markovic på Blåvitts hemsida.

Eman Markovic hämtades inför säsongen in till IFK Norrköping från IK Start i norska andraligan

Men sedan ankomsten till ”Peking” har det gått trögt för norrmannen, och någon succé blev det inte på de 15 matcher som Markovic hann med för östgötarna.

Nu står det klart att 23-åringen lämnar Norrköping för IFK Göteborg – något som SportExpressen skrev om under måndagskvällen.

 – Jag har fått en väldigt positiv bild av vilken typ av fotboll Blåvitt vill spela och vad jag kan tillföra med mina egenskaper. Jag är en spelare som vill framåt, som tycker om att utmana min motståndare och skapa målchanser tillsammans med mina lagkamrater, säger nyförvärvet på klubbens hemsida.

Skriver treårskontrakt

Kontraktet med IFK Göteborg sträcker sig till och med säsongen 2025.

 – Vi bygger en trupp både för nuet och för framtiden, som både ska vara med och utmana i år och som ska kunna ta kliv framåt och uppåt de kommande säsongerna. Vi har redan en intressant mix av spelare och med Eman i laget blir det ännu mer intressant. Vi spetsar till konkurrensen ytterligare, säger Blåvitts klubbdirektör Håkan Mild.

”Det lockar ju till sig en viss typ av folk – bör skötas snyggare”