Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Värvar succéspelare – möjliggörs av klausul

Amir Al-Ammari.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

Amir Al-Ammari, 24, var en av Halmstads bästa spelare när laget åkte ur allsvenska 2021. 

Nu ser mittfältaren ut att bli kvar i allsvenskan. 

Enligt Aftonbladet är ny klubbadress IFK Göteborg och mittfältaren genomgår läkarundersökningen under måndagskvällen, uppgifter även SportExpressen tagit del av. 

Det allsvenska kvalet slutade med förlust mot Helsingborg vilket innebär att Halmstads BK spelar i superettan 2022. 

Nu ser en av lagets nyckelspelare ut att lämna klubben.  

24-årige Amir Al-Ammari var given på HBK:s mittfält och spelade 29 matcher för klubben plus bägge kvalmatcherna vilket har gjort att han efter säsongen följts av flera allsvenska klubbar. 

På väg till Blåvitt

I december berättade han också om sina tankar kring framtiden. 

–Jag har högre ambitioner än att spela i superettan, det kan jag vara ärlig med att säga. Sen har jag två år kvar på mitt kontrakt, men det finns detaljer i det kontraktet som man kan behöva kolla på, sa han till Jönköpings-Posten. 

Mycket talar nu för att IFK Göteborg vinner dragkampen om Al-Ammari. Enligt Aftonbladet kommer mittfältaren att läkarundersökas av klubben under torsdagen och presenteras av Blåvitt inom kort, SportExpressen har också tagit del av samma uppgifter. 

Al-Ammari ska också ha haft en nedflyttningsklausul i sitt avtal med Halmstads BK, som har aktiverats, som gjort det möjligt för Blåvitt att värva spelaren för en fast summa.