Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

IFK Göteborg testar Jacob Ondrejka, 17

Landskronas Jacob Ondrejka har gjort det bra i år. Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
IFK Göteborgs assisterande sportchef Pontus Farnerud. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

IFK Göteborg ser över sitt lagbygge inför nästa säsong. 

Nu ska Landskrona Bois-talangen Jacob Ondrejka, 17, visa upp sig på Kamratgården. 

– Det är en ung och intressant spelare med spännande egenskaper, säger assisterande sportchefen Pontus Farnerud till GP

Mittfältaren/ytterforwarden har i år gjort 14 starter och nio inhopp i division 1 med Landskrona Bois, som föll i kvalet till superettan.

I våras beskrev han sin spelstil för Skånesport

– Jag tycker jag har varit bra en mot en, offensivt då. Motståndarna tycker nog det är jobbigt att möta mig. Sen har jag varit bra defensivt också, i kollektivet. Men en mot en defensivt är inte min styrka om man säger så. Jag är en offensiv spelare och ska möta dem i stället.

Det har gått fort för ungdomslandslagsmannen. 2018 spelade han i Bois U16-lag.

– Det är väl tempot som är skillnaden men den kanske allra största är fysiken. Det var det svåraste men nu tycker jag det funkar bra. Jag kanske inte är starkast på planen men jag är inte heller den svagaste. Man får göra saker smartare eftersom man är minst på planen. Då får man göra det smartare och fortare, sa han till Skånesport. 

Även Elfsborg har koll

Fotbollskanalen har tidigare rapporterat att både IFK Göteborg och Elfsborg har fått upp ögonen för 17-åringen. 

– Vi är alltid intresserade av att lyssna när det kommer förslag från andra klubbar. Vi får ta ställning till det när det är mer konkret i så fall. Jacob är en jätteintressant spelare och har gjort en fantastiskt fin säsong. Sen har han inte spelat lika mycket på slutet och det har att göra med konkurrenssituationen att göra. Sedan har han presterat bra i ungdomslandslagen, så det är inte konstigt om det finns intresse, sa Landskrona Bois fotbollsansvarige Daniel Stålhammar till sajten

Och nu ska alltså Jacob Ondrejka visa upp sig på Kamratgården, rapporterar GP. På måndag och tisdag provtränar han med laget. 

– Det är en ung och intressant spelare med spännande egenskaper. Han har debuterat i A-laget tidigt i Landskrona, säger assisterande sportchefen Pontus Farnerud till tidningen.