Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

IFK Göteborg tar ut 16-åring i truppen mot Djurgården

Jesper TolinssonFoto: IFK Göteborg.se
Poya Asbaghi. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

André Calisir är avstängd och det finns skavanker i truppen. 

Därför kallas 16-åringen Jesper Tolinsson in till matchen mot Djurgården. 

– Vi har något frågetecken och har valt att ta ut 19 spelare, säger tränaren Poya Asbaghi till klubbens hemsida. 

Mittbacken Tolinsson spelar regelbundet i det svenska U17-landslaget och är nu första första gången uttagen till en allsvensk match. 

Jesper Tolinsson med nummer sex på bröstet. Foto: BILDBYRÅN

IFK Göteborg har ont om försvarsspelare och mot Djurgården saknas André Calisir på grund av avstängning. Både Sebastian Eriksson och August Erlingmark har vikarierat som mittback. 

– Vi har blivit rätt vana under hösten att bara ha en mittback tillgänglig. Men jag har ingen anledning att känna någon orolighet inför i morgon. Oftast har det varit ”Sebban” som fått kliva ner och han har reparerat bra, inte bara på mittbacken utan även som ytterback. Han ska ha en eloge för vilken inställning och kvalitet han lyckats göra det under den här hösten. Det har varit imponerande, sa Poya Asbaghi efter söndagsträningen. 

Mittfältaren Adil Titi har varit sjuk men är uttagen i matchtruppen. 

Blåvitts tränare säger så här om kommande motståndare till klubbens hemsida

– Det är svårt att peka ut någon speciell spets hos dem. Däremot är det ett lag som arbetar stenhårt för varandra, anförda av sitt mittfält som vunnit många matcher åt dem under 2019. Likaså måste vi se upp med deras fasta situationer, som gett dem många poäng. För oss handlar det om att ta serien i mål på ett bra vis. Inte minst för alla våra anhängare. Vi har haft ett magiskt stöd både hemma och på bortaplan, nu ska vi avsluta allsvenskan med värdighet.

Truppen mot Djurgården

Giannis Anestis, Tom Amos, Kristopher Da Graca, Emil Holm, Adil Titi, Sebastian Eriksson, Nzuzi Toko, Victor Wernersson, Edvin Dahlqvist, Jesper Tolinsson, Alhassan Yusuf, August Erlingmark, Sargon Abraham, Tobias Sana, Giorgi Kharaishvili, Noah Alexandersson, Lasse Vibe, Robin Söder, Hosam Aiesh.