Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför skrotar Blåvitt den omtalade läktarsektionen

IFK Göteborgs publiksektion ”Levande sittplats”.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

GÖTEBORG. IFK Göteborg genomför en rad förändringar på Gamla Ullevi inför nästa säsong. 

Bland annat skrotas den omtalade läktarsektionen ”Levande sittplats”.

– 2019 går startskottet för en mängd förbättringar, säger Erica Berghagen, marknads- och kommunikationschef hos IFK Göteborg.

”Levande sittplats”.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

IFK Göteborg brottas med vikande publiksiffror.

När Blåvitt i mitten av november släpper årskorten inför 2019 presenterar klubben några förändringar på sin hemmaarena Gamla Ullevi.

Syftet: att höja upplevelsen för alla Blåvitts supportrar, skriver klubben på sin hemsida.

En av förändringarna är att den så kallade ”Familjeläktaren” flyttas till ena hörnet och sammanförs med ”Young Fellows” (läktarkonceptet för barn i åldrarna 9-15 år).

På IFK Göteborgs hemmamatcher behöver vi ha support av änglar i alla åldrar. Därför satsar vi extra på att ge våra yngre supportrar en bättre upplevelse. Det gör vi genom att ha Young Fellows och Familjeläktaren i samma hörn av arenan för att kunna skapa fler och bättre barn-, ungdoms- och familjeaktiviteter”, skriver Blåvitt.

– Vi kommer jobba mycket framöver med att göra matchupplevelsen större än 90 spelminuter och 2019 går startskottet för en mängd förbättringar, säger Erica Berghagen, marknads- och kommunikationschef hos IFK Göteborg, till klubbens hemsida.

”Levande sittplats” läge på Gamla Ullevi.Foto: BILDBYRÅN

 

”Levande sittplats tar en vilopaus”

Samtidigt meddelar IFK Göteborg att sektionen ”Levande sittplats” – vars syfte har varit ”en passionerad sittplatssektion där känslorna får avgöra förhållandet mellan att stå och sitta” – skrotas efter årets säsong. 

Sektionen har varit omtalad för att den dels har bidragit till att skapa bra stämning på Gamla Ullevi – men också för att dess placering enligt vissa har varit för nära bortaklacken, vilket lett till ett par incidenter genom åren.

Nuvarande säsong är den sista för Levande Sittplats. Inför säsongen 2019 kommer konceptet att ta en vilopaus på obestämd framtid. Detta är ett beslut som växt fram efter att bland annat initiativtagarna och de drivande krafterna bakom konceptet har valt att kliva av inför nästa säsong. Sektion N1-N2 kommer fortsättningsvis att vara en vanlig sittplatssektion och tillhör då kategori “Långsida”.”

Ett liknande koncept kommer att lanseras på diagonalt motsatt sida (på sektion F1-F2) på Gamla Ullevi.