Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

IFK Göteborg på jakt efter utlandsproffset

Thomas Isherwood
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Poya Asbaghi
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

IFK Göteborg är på jakt efter en vänsterfotad mittback. 

GT erfar att Bradfords Thomas Isherwood är ett av namnen som klubben följer noga. Svensken får ingen speltid i England och kan lämna Bradford gratis för att leta efter en ny klubb.

– Jag kan inte säga något, säger Poya Asbaghi.

Thomas Isherwood, 20, lämnade den tyska jätten Bayern München i maj efter att ha spelat i klubbens U19 och reservlag i tre år. Svenskens avtal med den tyska klubben löpte ut den 30 juni i somras och därefter flyttade Isherwood till engelska Bradford som spelar i League One där han skrev ett kontrakt över två år.

Men flytten till England har inte blivit som han tänkt sig samtidigt som det gått riktigt tungt för Bradford den här säsongen. Efter 26 matcher i League One ligger Bradford på nedflyttningsplats på 27 inspelade poäng. 


FÅ BÄST KOLL: Följ IFK Göteborg – direkt i Messenger 


Isherwood kan lämna Bradford

Thomas Isherwood har knappt fått någon speltid den här säsongen. Svensken har bara medverkat i tre ligamatcher och nu kan han lämna klubben. Enligt uppgifter till GT ska Bradford vara villigt att släppa svensken gratis, samtidigt som Isherwood ska vara öppen för att flytta hem till Sverige för att få mer speltid.

GT erfar att IFK Göteborg är intresserat av mittbacken om det skulle bli aktuellt med en flytt till Sverige. Blåvitt följer situationen noga och förhoppningen är att kunna värva Isherwood på free transfer.Asbaghi: "Där är vi ganska tysta"

IFK Göteborgs tränare, Poya Asbaghi, har länge letat efter en vänsterfotad mittback som kan komplettera den övriga försvarsuppsättningen. 

När GT når Asbaghi är han fåordig om uppgifterna.

– Jag kommer inte kommentera någon spelare överhuvudtaget, inte de som är långt ifrån eller de som är aktuella. Jag kan inte säga något, jag är ledsen. Där är vi ganska tysta just nu, förklarar han.

Thomas Isherwood flyttade till Bayern München som 17-åring och började därefter i klubbens U19-lag. Svensken har även varit lagkapten för det svenska U19-landslaget.