Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lämnar Hammarby – klar för IFK Göteborg

Marcus Degerlund. Foto: BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. IFK Göteborg lånar Marcus Degerlund, 20, av Hammarby under resten av säsongen. Därefter har Blåvitt möjlighet att köpa loss mittbacken.

Under torsdagen bekräftades GT:s avslöjande.

– Med sina 194 centimeter en stark huvudspelare. Dessutom med en väldigt bra vänsterfot, säger sportchefen Mats Gren till IFK Göteborgs hemsida.

Marcus Degerlund lånas ut till Blåvitt under resten av säsongen. Foto: BILDBYRÅN

IFK Göteborg har sedan en tid tillbaka varit på jakt efter en ersättare till lagkaptenen Sebastian Eriksson, 29, som tidigare i somras flyttade till Grekland.

Under onsdagen kunde GT berätta att Blåvitt ställt in siktet på Hammarbys mittback Marcus Degerlund. Enligt GT:s uppgifter var en övergång nära förestående.

Nu bekräftar IFK Göteborg nyheten på sin hemsida: Degerlund ansluter till Blåvitt på lån med köpoption, vilket innebär att IFK har rätt att köpa loss honom från kontraktet med Hammarby som sträcker sig till 2021.

Marcus Degerlund, som är en av Hammarbys stora talanger, lyftes upp i seniortruppen till säsongen 2017 och gjorde 21 matcher i allsvenskan i fjol. Men när konkurrensen hårdnade i år valde Bajen att låna ut mittbacken till Frej i superettan. Där har han gjort åtta matcher från start.

Degerlund har i år varit utlånad till Frej i superettan. Foto: BILDBYRÅN

LÄS MER: Hammarbybacken nära IFK Göteborg

”Vi ser en möjlighet”

Hammarbys sportchef Jesper Jansson är nöjd med överenskommelsen med Blåvitt och att Degerlund får möjlighet att spela allsvensk fotboll.

– Eftersom vi har så bra täckning på mittbackspositionerna så ser vi möjligheten för Marcus att få speltid på en hög nivå, och att fortsätta utvecklas. Vi har ett lyxproblem i truppen med den stora konkurrensen och jakten på en topplacering. Samtidigt måste vi tänka på framtiden och utvecklingen av våra unga spelare. Vi skulle kunna välja att använda både livrem och hängslen, men här ser vi en möjlighet för en spelare vi tror oerhört mycket på att fortsätta sin utveckling. Vi förutsätter att Marcus är tillbaka hos oss till nästa säsong, men Göteborg ville fullt förståeligt ha in en option om köp i lånekontraktet, säger han till klubbens hemsida.

Marcus Degerlund gör sin första träning med Blåvitt på lördag.

Marcus Degerlund

Ålder: 20 år. 

Född: Västerås.

Position: Mittback.

Klubbar: Västerås IK, Västerås SK, Hammarby IF, IK Frej (lån), IFK Göteborg (lån).